Vrijkermis in volle glorie, een beeld van enkele jaren geleden. 

Vrijkermis in volle glorie, een beeld van enkele jaren geleden. ©  Ivo Meulemans

Ook deze zomer geen Vrijkermis: “Maar 2022 wordt des te beter”

Arendonk -

Ook dit jaar is er in augustus geen editie van Vrijkermis, de populaire volkskermis op het gehucht Voorheide in Arendonk. Dat heeft het kermiscomité beslist. “Het is helaas niet mogelijk om iets deftigs uit te werken”, zegt woordvoerder Bart Vosters. “Maar 2022 wordt des te beter.”

Het was in 2020 de eerste keer in meer dan honderd jaar dat de Volksspelen niet konden plaatsvinden in het gehucht Voorheide, in de volksmond bekend als ‘de Vrij’. De coronacrisis was de boosdoener.

Na het grondig afwegen van alle huidig gekende regels, de stand van de pandemie en alle nodige maatregelen die bij het organiseren van de volksspelen komen kijken, heeft het kermiscomité besloten ook de editie van 2021 af te gelasten.

“We zijn er ons van bewust dat gezien de afnemende kracht van de epidemie en de verdere versoepeling van de maatregelen door de regering, bij velen het idee is ontstaan dat de volksspelen dit jaar wel opnieuw zouden kunnen georganiseerd worden”, zegt Bart Vosters van het kermiscomité. “Maar ondanks al deze gunstige tekenen was het al snel duidelijk dat het organiseren van de kermis zoals we dat gewend zijn, zeker niet zou kunnen.”

Geen wintereditie

Er zijn bovendien nog heel wat randvoorwaarden van kracht voor de evenementensector. “En aan al deze voorwaarden kunnen wij onmogelijk voldoen”, zegt Vosters. “Niet alleen omdat we daarvoor niet de nodige omkadering hebben, maar vooral omdat het een plezante kermis onmogelijk zou maken. En dat plezier blijft voor ons, samen met de gezondheid van onze deelnemers, nog altijd prioritair.”

Intussen heeft de organisatie zijn pijlen gericht op de editie van 2022. Een zogenaamde wintereditie komt er niet.  

Ivo Meulemans

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio