De spectaculaire ovonde is de blikvanger van de plannen. 

De spectaculaire ovonde is de blikvanger van de plannen. © RR

Agentschap vraagt vergunning aan voor heraanleg N10

Heist-op-den-Berg, Putte, Berlaar -

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de herinrichting van de Aarschotbaan en de Liersesteenweg (N10) tussen de Wouwerstraat in Heist-op-den-Berg en de Houwstraat in Berlaar-Heikant. Er volgt nu een digitale infosessie.

AWV diende op 9 juni een aanvraag in voor een omgevingsvergunning bij Ruimte Vlaanderen, het openbaar onderzoek waarin mensen bezwaren kunnen indienen volgt kortelings. Inwoners kunnen meer informatie krijgen tijdens een digitale infosessie op dinsdag 22 juni om 19.30u. Inschrijven kan tot en met zondag 20 juni via www.wegenenverkeer.be/heist-op-den-berg.

In grote lijnen komen de werkzaamheden neer op het aanleggen van een nieuwe riolering en vrijliggende fietspaden langs de N10. Op de kruising met de Mechelsesteenweg (N15) wordt de bestaande Fabiolarotonde omgebouwd tot een ovonde met fietstunnels, met twee rijstroken voor het autoverkeer en een extra tak voor verkeer naar de toekomstige Colruyt-site.

De start van de voorbereidende nutswerken wordt ten vroegste in het najaar van 2021 verwacht. De echte heraanleg begint vermoedelijk in 2022.  beprMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio