Frie Vervloet van kledingboetiek Papo zou het jammer vinden als de N15 niet meer zou dicht mogen voor een braderieweekend. 

Frie Vervloet van kledingboetiek Papo zou het jammer vinden als de N15 niet meer zou dicht mogen voor een braderieweekend. © Kristof Van Rompaey

Nieuwe regels van AWV zetten braderie onder druk

Putte -

Tijdens onze reportage vernemen we dat de braderie in Putte, waarvoor de N15 in het centrum normaal wordt afgesloten, onder druk staat. Bevoegd schepen Nick Vercammen (Lijst Burgemeester) bevestigt dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nieuwe richtlijnen hanteert voor het afsluiten van de gewestweg, maar hij wil al het mogelijk doen om het evenement in zijn bekende vorm te behouden.

Kristof Van Rompaey

Frie Vervloet van kledingboetiek Papo heeft al 35 jaar een zaak in Putte en woont al 13 jaar boven haar huidige winkelpand aan de N15. Ze vertelt ons dat de N15 mogelijk nooit meer mag worden afgesloten voor de Putse Feesten, zoals de braderie in Putte heet. “Dit weekend gaat Putte Zomert door, maar niet als braderie”, zegt ze. “Blijkbaar zou het nooit meer mogen op de manier zoals het jarenlang is geweest. Weeral jammer voor de kleine handelaar.”

Schepen van Mobiliteit en Evenementen Nick Vercammen (Lijst Burgemeester) zegt dat de kwestie recent bovenkwam door de vraag te stellen voor Putte Zomert, een initiatief van de Putse middenstand. “Daaruit blijkt dat AWV niet geneigd is om nog toe te laten de N15 af te sluiten voor een volledig braderieweekend”, zegt hij. “Maar onze braderie is altijd een groot succes geweest voor onze handelaars en onze inwoners. We gaan dus ons uiterste best doen om een weg te vinden. In augustus hopen we iets te kunnen laten doorgaan in de stijl van de braderie.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio