De tentoonstelling werd vrijdag officieel geopend. 

De tentoonstelling werd vrijdag officieel geopend. © Tommy Maes

Feestcommissie Ezaart-Hessie viert 75ste verjaardag met tentoonstelling

Mol -

De feestcommissie Ezaart-Hessie in Mol Ezaart is 75 jaar jong. Dat wordt dit weekend gevierd met de tentoonstelling ‘Ezaart creatief’ in de lokale kerk.

De Ezaartse feestcommissie zag in 1946 het levenslicht. “De aanleiding was het vijftigjarig huwelijk van Jozef Heylen, bekend als Rikes Vos, en Regina Molenberghs”, vertelt Eddy Cuyvers van de feestcommissie Ezaart-Hessie. “De feestcommissie leidde de viering in goede banen. Zo trok er zondag 8 september 1946 een heuse stoet door de straten van Ezaart met uitbeelding van de levensloop van het gouden paar. De St. -Willibrordusharmonie die dat jaar was opgericht, zorgde voor de muziek. Sindsdien vormt de feestcommissie het bindmiddel tussen de Ezaartse verenigingen en de bewoners onderling.”

De Ezaartse verenigingen stellen zich ook voor tijdens de expo.

De Ezaartse verenigingen stellen zich ook voor tijdens de expo. © Tommy Maes

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag vindt dit weekend de tentoonstelling ‘Ezaart Creatief’ plaats in de kerk van Ezaart. “Zo komt natuurlijk de geschiedenis van de feestcommissie aan bod via documenten en films uit de oude doos”, zegt Eddy Cuyvers. “Daarnaast kan je een zestigtal kunstwerken over Ezaart ontdekken. Het gaat onder meer om schilderijen, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerk, film en muziek. Elke Ezaartse vereniging stelt zich ook voor aan de hand van een tiental foto’s en de kinderen van de plaatselijke school en de scouts hebben kunstwerkjes gemaakt voor onze canvasmuur. Tenslotte komt de geschiedenis van de Hessie op een originele manier aan bod.”

De tentoonstelling is open op zaterdag en zondag van 14 tot 19 uur in de Sint-Willibrorduskerk van Ezaart. (mto) 

De kinderen van de plaatselijke school en scouts maakten kunstwerkjes voor deze canvasmuur.

De kinderen van de plaatselijke school en scouts maakten kunstwerkjes voor deze canvasmuur. © Tommy Maes

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio