Peter Everaert (rechts) met enkele kunstenaars. © Marcel Schoeters

Galerij Artisjok palmt leegstaande Rerum Novarum in

Lier -

Galerij Artisjok opende vrijdag een derde tentoonstellingsruimte in de Antwerpsestraat in Lier. Deze keer palmt galeriehouder Peter Everaert het leegstaande café Rerum Novarum in.

Chris Van Rompaey

Peter Everaert slaagt er keer na keer in om eigenaars van leegstaande panden te overtuigen om er pop-upgalerieën van te maken. Hij vindt ook steeds boeiende kunstenaars om die ruimtes te vullen. De voorbije maanden opende Everaert pop-ups in een leegstaand bankkantoor op de Grote Markt en in twee winkelpanden in de Antwerpsestraat.

 © Marcel Schoeters

“Daar voeg ik nu een café aan toe dat al ruim vijftien jaar leeg staat. Niet alleen het café, ook de bovenverdieping en de ruimtes erachter nemen we gedurende enkele maanden in beslag voor onze grote zomertentoonstelling. Het aanbod is heel gevarieerd, eigenzinnig, ernstig en grappig, en hier en daar vallen er ook vleugjes relativisme en absurditeit waar te nemen”, verzekert Peter Everaert.

Dertien kunstenaars

“Niet minder dan dertien kunstenaars presenteren hier hun werk. Onder hen enkele bekenden van de galerij, zoals Marc Janssens met zijn gevoelige, intimistische beelden van schroomvallige figuren, of William Sweetlove, bekend van zijn felgekleurde dieren, meestal honden, of Roel Stels met zijn grappige lampen met dierenschedels, die ook afgedankte spullen recycleert variërend van gewrichten van paspoppen tot rijtuigen.”

 © Marcel Schoeters

Verder stellen tentoon: Natacha Schroé, Gino Lucas, Knokeron, Frederik Rombach, Atelier Haute Cuisine, Eva Nauwelaerts, Philippe Bastert, Evelien de Jong, Leda Vaes en Marc Galle.

De tentoonstelling Rerum Novarum loopt tot 12 september. Open van donderdag tot en met zondag van 14 tot 18u. Gratis toegang. Info: www.galerijartisjok.com

© Marcel Schoeters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier