Er wordt voortaan samengewerkt met RADAR.  

Er wordt voortaan samengewerkt met RADAR.  © Joren De Weerdt

Stadsartiestschap trekt de kaart van talentontwikkeling

Mechelen -

Vanaf dit jaar is er geen vaste stadsartiest meer in Mechelen. De stad trekt resoluut de kaart van jong talent. Tijdens het BROEK Festival werd het nieuwe concept aan het publiek voorgesteld.

Ward Bosmans

“We hebben er als stad voor gekozen om het stadsartiestschap in een nieuwe formule te gieten. Het ligt vanaf nu in handen van een steeds wisselende groep artiesten van RADAR”, legt schepen van Cultuur, Björn Siffer (VLD-Groen-M+), uit. “Dat is meteen een statement: geheel conform de beleidsvisie rond talentontwikkeling leggen we het stadsartiestschap in handen van de aanstormende generaties kunstenaars. Zo zetten we opkomend talent mee aan het roer van de Mechelse culturele dynamiek. Met RADAR bieden we jonge kunstenaars laagdrempelige werkruimte, coaching en toonkansen en stimuleren we zo de ontwikkeling van nieuw artistiek werk. We gaan dus van één stadsartiest naar een heleboel stadsartiesten.”

Voor de première van de langspeelfilm Hotel Poseidon gaven drie jonge artiesten alvast een voorproefje van wat er te wachten staat.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio