Zomerbar De Ganzerik ligt gezellig in het landelijke groen van Geel. 

Zomerbar De Ganzerik ligt gezellig in het landelijke groen van Geel. © Hans Otten

Zomerbar De Ganzerik combineert beste van twee werelden

Geel, Kasterlee -

De ondernemersfamilie Sysmans uit Geel en de uitbater van café De Gieterij in Kasterlee hebben vrijdag in stilte hun zomerbar De Ganzerik geopend. Het is er mooi verpozen in de landelijke natuur achter feestzaal De Ganzerik.

Hans Otten

Tussen de bomen achter feestzaal De Ganzerik in de Ganzenstraat verliep de opening van de nieuwe zomerbar zonder veel bombarie, al wisten de uitbaters wel de Geelse schepen van Lokale Economie Tom Corstjens (N-VA) te strikken om een officieel lintje door te knippen. “We hebben het vooraf niet echt aangekondigd, maar eigenlijk zijn we hier al een tijdje mee bezig”, vertelt Jolien Sysmans. “Mijn broer Jeroen geraakte goed bevriend met Toon van De Gieterij. Toen dat café vanwege corona moest sluiten, begonnen ze plannen te smeden om iets samen te doen. De zomerbar is het beste van twee werelden. De Gieterij is sterk in dranken, wij zijn sterk in lekker eten, dat is ons leven.”

De familie Sysmans baat al vijftig jaar op de Pas voedingswinkels uit, zoals een slagerij, viswinkel en verswinkel. “We hebben sowieso een tapaskaart, maar willen ook geregeld enkele verrassingen op de kaart presenteren of met evenementjes uitpakken. Denk maar aan een speciale EK-hamburger tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels”, zegt Toon Meeus van De Gieterij.

Toon Meeus en Jolien Sysmans helpen schepen Tom Corstjens (midden) een handje wanneer hij hun zomerbar De Ganzerik officieel opent.

Toon Meeus en Jolien Sysmans helpen schepen Tom Corstjens (midden) een handje wanneer hij hun zomerbar De Ganzerik officieel opent. © Hans Otten

In de aankleding van de locatie kroop heel wat tijd. Op een warme houten vloer kunnen 170 mensen aan tafeltjes van vier tussen het groen plaatsnemen. “We hielden al een proefavond en daaruit kregen we als positief gegeven te horen dat je toch veel ruimte tussen de tafels overhoudt. Dat blijft tijdens corona nog altijd een belangrijk gegeven. Daarnaast hebben we extra veel spots opgehangen, zowel boven de vloer als in het groen rondom. Dat moet voor een mooie sfeer zorgen. De klanten komen overigens binnen door een houten tunnel van grote appelkisten. We zitten hier tenslotte midden in landbouwgebied. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat we een heel ander concept hebben dan de meeste andere zomerbars”, zeggen de initiatiefnemers.

Zomerbar De Ganzerik is in principe telkens van donderdag tot en met zondag geopend, maar tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels zijn klanten ook op andere avonden in de week welkom. “Dat gaat wel wat geven”, lacht Toon. “Maar we sluiten niet uit dat we onze openingsdagen in de loop van de zomer nog uitbreiden. Eerst zien hoe dit uitpakt. Maar we hebben er alleszins ongelooflijk veel zin in.”

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio