VRT stuurt monumenten Michel Wuyts en Frank Raes met pensioen: “Ik ben ontgoocheld”

In 2022 zal Sporza wat anders klinken. Want niet alleen zal Michel Wuyts na meer dan dertig jaar als wielercommentator met pensioen gaan. Ook Antwerpenaar Frank Raes geeft bij Extra Time de fakkel door, aan Aster Nzeyimana.

Karl Vannieuwkerke zal de grote eendagswedstrijden, waaronder de klassiekers, voor zijn rekening nemen. Renaat Schotte wordt de man van de grote ronden en de rittenkoersen. En Ruben Van Gucht zal als stem bij het veldrijden en het vrouwenwielrennen klinken.

Michel Wuyts neemt deze winter afscheid na het cyclocrossseizoen. Eind dit jaar wordt Wuyts namelijk 65 en dus moet hij pensioen, dat deelde de VRT vrijdag officieel mee.

“Afscheid van monument”

“Het is met zeer gemengde gevoelens dat we dit nieuws bekendmaken”, reageerde Pieter De Windt, hoofdredacteur van Sporza. “Met Michel Wuyts nemen we afscheid van een monument. Michel vervangen is niet evident: voor vele generaties is hij dé stem van de koers. Ik ben dan ook zeer trots dat we vanaf 2022 met een driekoppig topteam het commentaar bij de koers kunnen verzorgen.”

“Ik sta erop om Michel te bedanken voor al die jaren toewijding voor de koers. We gaan zijn fantastische talent heel erg missen. Ik kijk ernaar uit om hem deze zomer bij de Tour en daarna bij de najaarskoersen, de Vuelta, het veldrijden en - als kroon op het werk - het wereldkampioenschap wielrennen in ons eigen land te horen.”

LEES OOK: Frank Raes, naast sportjournalist ook hobbyfotograaf

“Ik ben ontgoocheld”

Wuyts had echter graag nog wat langer gewerkt. “Ik ben nog niet uitverteld, niet uitgeblust. Ik heb nog de energie en het fanatisme om er tegenaan te gaan. Met bovendien meer interne rust en zelfverzekerdheid. Ik ben ontgoocheld dat het zo abrupt stopt”, zegt hij aan De Tijd. Wuyts had namelijk graag nog een tweetal jaar verder gewerkt als freelance of op zelfstandige basis.

Gisteren sprak Villa Politica presentatrice Linda De Win in De Afspraak ook over een ontgoocheling dat ze niet verder kan blijven werken bij VRT nu ze de pensioenleeftijd heeft gehaald.

“Wennen zonder Frank”

Dat deed Frank Raes, presentator van Extra Time, wel nog na zijn pensioen. Frank ging in 2019 al met pensioen maar bleef Extra Time met Filip Joos presenteren. Maar nu is het ook voor Raes tijd om afscheid te nemen. Deze winter geeft hij de fakkel door aan Aster Nzeyimana.

“Het zal wennen worden zonder Frank, die al sinds 1980 deel uitmaakte van onze sportredactie”, aldus De Windt. “Het is daarom fijn dat Frank afscheid neemt met een extra pittige zomer. Hij zal tijdens de sportzomer inspringen als sportanker bij Het Journaal en als presentator van Sportweekend. Bovendien presenteert hij het ochtendprogramma rond de Olympische Spelen en tot eind 2021 Extra Time.”

lto

MEER OVER Meest gelezen