©  Jonathan Ramael

Ekerse kinderen wuiven Alderweireld uit met collectie tekeningen

Ekeren staat als één team achter ‘zijn’ Rode Duivel. Toby Alderweireld, verdediger bij Tottenham en ondertussen ook in Sint-Petersburg voor zijn eerste match met de Duivels, kreeg onlangs een collectie kindertekening van de jongste Ekerenaren.

Alderweireld bracht zijn jeugd door in Ekeren en keert er ook graag naar terug. Reden voor het district om iets speciaals te doen nu het EK voor ons land naar grote successen kan leiden. Alderweireld mocht een wel heel speciaal cadeau in ontvangst nemen. Honderden Ekerse kinderen schreven en kleurden er op los en staken de Rode Duivel zo een hart onder de riem voor het komende Europees Kampioenschap voetbal.

 

In 2018 behaalde Toby Alderweireld met de Belgische ploeg een bronzen medaille op het WK voetbal. Het district Ekeren zorgde voor een feestelijk onthaal en duizenden Ekerenaars kwamen naar Hof De Bist om een glimp van hún Rode Duivel op te vangen. Toby Alderweireld maakte die dag veel inwoners én kinderen gelukkig.

“We wilden iets terug doen”, zegt districtsschepen voor sport Annemie Plompen. “Omdat Toby voor zoveel blije gezichtjes zorgde, leek het ons een leuk idee om ervoor te zorgen dat onze kinderen hém blij maakten.”

 

 ©  Jonathan Ramael

Het district stuurde een oproep naar de Ekerse basisscholen en sportclubs met de vraag om een aanmoediging voor Toby Alderweireld en de Rode Duivels te bezorgen. De actie was een succes want de reacties stroomden binnen. Die werden gebundeld en aan Toby overhandigd.

Toby Alderweireld zelf reageerde verrast: “Dit geschenk heeft zoveel meer waarde dan een traditioneel gemeentegeschenk. Dit komt écht van Ekeren, van de toekomst van het district. En zeker als het van kinderen komt, gaat zoiets recht naar mijn hart.”

Het district hangt ook op verschillende locaties een EK-spandoek op. Hiermee roept het de Ekerenaar op een selfie te nemen en deze op Facebook te posten met #ekerseduivels.

 

 ph

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws