Olivia en Anna Gimeno Zimmerman. 

Olivia en Anna Gimeno Zimmerman. ©  SOS DESAPARECIDOS

Vrees voor vermiste zusjes blijkt terecht: Olivia (6) teruggevonden in sporttas op 900 meter diepte in zee

De verdwijning van de meisjes Olivia (6) en Anna Gimeno Zimmerman (1) is naar alle waarschijnlijkheid erg tragisch afgelopen. Spaanse autoriteiten bevestigen dat het lichaam van een kindje dat donderdag in een sporttas in zee gevonden werd, van Olivia is. De vader van de kinderen zou de moeder gezegd hebben dat ze Olivia en Anna nooit meer zou terugzien. Speurders gaan ervan uit dat hij de twee ontvoerd heeft.

Bron: jdg, lto

De sporttas werd vorige donderdagnamiddag in de oceaan nabij Tenerife teruggevonden, door een robot op het zoekschip Angeles Alvarino. De tas was verzwaard met een anker en lag op een goeie 900 meter diepte. Volgens lokale autoriteiten werd het lichaam geïdentificeerd als dat van Olivia Gimeno Zimmerman. Naast het lichaam werd nog een andere, lege, tas teruggevonden. Olivia’s zusje Anna is nog steeds vermist. Ook de vader, Tomas Gimeno, blijft nog vermist. Maar de recente ontdekking doet weinig goeds vermoeden.

Even voor de vondst van het lichaam, vond het Spaanse reddingsschip overigens ook een dekentje en een kinderstoeltje dat mogelijk van Anna was. Er werd ook een zuurstoffles gevonden. De moeder van de kinderen hield er na die vondst nog de moed erin, zo meldden Spaanse media toen.

Scheiding

De speurders hadden de zoekactie opgezet nadat de twee meisjes eind april vermist waren geraakt. De politie gaat ervan uit dat hun vader, Tomas Gimeno, hen ontvoerd heeft. Volgens de moeder van de kinderen, Beatriz Zimmerman, zou de man - intussen haar ex - gedreigd hebben dat zij de kinderen nooit meer zou zien. Allicht zou Gimeno de scheiding niet hebben kunnen verkroppen.

Volgens lokale media denken de speurders dat Gimeno mogelijk hulp kreeg van één verdachte. Onderzoek moet verder uitwijzen of die piste ook klopt.

Anna Gimeno  

Anna Gimeno  

De zaak beroert de gemoederen in Spanje, waar zelfs premier Pedro Sanchez, reageerde op de vondst van het kindje. “Ik kan me de pijn niet voorstellen die de moeder van kleine Anna en Olivia nu moet doorstaan, zeker na het vreselijke nieuws dat we net gehoord hebben. Ik stuur een knuffel en de liefde van mij en mijn familie.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het opsporingsbericht naar de meisjes en hun vader Tomas.  

Het opsporingsbericht naar de meisjes en hun vader Tomas.  ©  Guardia Civil