“Mijn grote passie is koken en als traiteur kan ik nog meer mijn ding doen”, zegt Zahia Belkhiri. 

“Mijn grote passie is koken en als traiteur kan ik nog meer mijn ding doen”, zegt Zahia Belkhiri. ©  Sven Van Haezendonck

Zahia tovert restaurant om tot Delicatessenboetiek: “Meer tijd maken voor gezin”

Mechelen -

De Mechelse binnenstad heeft er een winkel voor meeneemmaaltijden bij. Zahia Belkhiri (45) vormde haar Marokkaans restaurant onder de Sint-Romboutstoren om tot Delicatessenboetiek. Zo wil ze als alleenstaande moeder van drie ook meer tijd maken voor haar gezin.

Sven Van Haezendonck

Zes jaar had Zahia Belkhiri het Marokkaans restaurant Zahia’s Cuisine op de Steenweg, maar dat heeft ze de voorbije maanden helemaal verbouwd. “Ik ben overgestapt op het concept afhaal. Mijn grote passie is koken en als traiteur kan ik nog meer mijn ding doen. Ik ga voor een wereldkeuken”, vertelt ze.

Klanten hebben bijvoorbeeld de keuze uit Belgische klassiekers zoals stoofvlees, een Thaise wok met scampi en kip of een Marokkaans slaatje met couscous. “De prijzen voor gerechten variëren van vijftien tot 25 euro per kilogram. Je kunt bij mij ook terecht voor hapjes en desserten. Ik leef me helemaal uit”, zegt Zahia.

Zahia verbouwde haar nieuwe zaak grotendeels zelf. 

Zahia verbouwde haar nieuwe zaak grotendeels zelf. ©  Sven Van Haezendonck

Het leven het voorbije anderhalf jaar overtuigde haar om het roer helemaal om te gooien. “Ik ben een alleenstaande moeder met drie kinderen. Ik heb twee dochters van 13 en 19 jaar en een zoon die net 22 is geworden. Door de coronacrisis heb ik meer tijd met hen doorgebracht”, vertelt Zahia. Door die ervaring maakte ze een klik. “In het restaurant was ik altijd heel hard aan het werken, want ik stond zelf achter de kookpotten. Het waren ook lange dagen. Daardoor mis je heel wat in je gezinsleven en ik wil er meer tijd voor maken”, legt ze uit.

De onderneemster nam voor zichzelf de beslissing om in te zetten op dagwerk. Het gevolg daarvan is de opening van haar Delicatessenboetiek. “Toen ik aan het renoveren was, wandelde hier een vriend binnen. Hij zei dat het interieur hem deed denken aan een boetiek en kwam op het idee om de zaak zo te noemen”, zegt Zahia.

Delicatessenboetiek By Zahia op de Steenweg 12 in Mechelen is iedere dag open van 10 tot 18u. Maandag en zondag is de winkel gesloten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio