Schepen Yoleen Van Camp en Carlo Van Tichelen van Phobos en Actor tonen hoe je simpel een digitale cadeaubon van Handelshart Herentals op je smartphone aankoopt. 

Schepen Yoleen Van Camp en Carlo Van Tichelen van Phobos en Actor tonen hoe je simpel een digitale cadeaubon van Handelshart Herentals op je smartphone aankoopt. © Hans Otten

EK-wedstrijd Rode Duivels lanceert digitale cadeaubon in Herentals

Herentals -

Handelshart Herentals lanceert bij het betreden van het speelveld door de Rode Duivels de digitale versie van zijn populaire geschenkencheques. Om die te promoten, is er ook een ludiek spelletje aan verbonden.

Hans Otten

Zelfs in het coronajaar 2020 gaven de Herentalsenaren nog 370.000 euro aan cadeaubons van Handerlshart Herentals uit. Dat bedrag gaat wellicht nog flink stijgen nu naast de vertrouwde papieren bons ook een digitale versie wordt gelanceerd. Op zich is die gelijk aan de klassieke geschenkencheque: zo kun je die digitale bon ook in verschillende waardes tussen 5 en 100 euro kopen en je kunt er net zo goed mee betalen bij de 143 deelnemende handelaars in de drie deelgemeentes.

“Het grote voordeel is dat je de bon nu in een paar eenvoudige stappen eender wanneer kan kopen via je smartphone, tablet of computer. Je surft naar www.handelshart.be, kiest er de optie digitale cadeaubon en vult er je gsm-nummer en e-mailadres in”, zegt Carlo Van Tichelen van Phobos en Actor, het bureau dat de stad en Handelshart Herentals hierbij begeleidt. “Je kiest vervolgens je bank-app en verricht de betaling. Je krijgt de bon automatisch op je toestel binnen en kan ze meteen gebruiken of doormailen aan wie je ze wil schenken. Een exemplaar in pdf-vorm wordt ook automatisch naar je mailadres verzonden.”

De winkeliers hoeven alleen maar de QR-code op je toestel te scannen. Geprinte exemplaren met de QR-code werken net zo goed. “Op termijn is het de bedoeling dat de digitale bon de klassieke vervangt, maar de twee blijven nog een tijdje naast elkaar bestaan”, zegt schepen voor Lokale Economie Yoleen Van Camp (N-VA).

De digitale bon wordt zaterdag bij de wedstrijd van de Rode Duivels gelanceerd. Dat gebeurt met een online wedstrijdje waarbij je na het scannen van een QR-code een duivels puzzelspelletje speelt. Bij elke partij van de Belgen komt het spel online en telkens vallen er vijftig bons van 5 euro te winnen. De QR-codes zijn te vinden op bierviltjes bij de Herentalse horeca en zaterdagavond op de Facebookpagina van Handelshart Herentals.

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio