Olivier Goris. 

Olivier Goris. ©  BART DEWAELE

Telenet plukt netmanager Eén en Canvas weg

Bron: BELGA

Olivier Goris (51) verlaat de VRT, waar hij netmanager was van de tv-zenders Eén en Canvas, en trekt vanaf september naar Telenet. Daar zal hij alle sportgerelateerde activiteiten coördineren en leiden, zo meldt het media- en telecombedrijf.

Goris was sinds juni 2014 netmanager van Eén, en nam er sinds 2018 ook Canvas bij. Daarvoor was hij jarenlang aan de slag als programmadirecteur bij productiehuis Woestijnvis, dat intussen is overgenomen door Telenet.

Bij Telenet gaat Goris alle sportprogramma’s leiden. Telenet begon recent een nieuwe sportzender, Play Sports Open, voor al zijn klanten en heeft ook een “premium”-sportaanbod waarvoor extra moet worden betaald. Daarnaast bezit Telenet ook de zenders Play4, Play5, Play6 en Play7. Door al die kanalen nauwer te laten samenwerken, wil Telenet de sportbeleving “beter, breder en intensiever uitspelen”.

Olie in sportmachine

“Olivier is altijd een sport-aficionado gebleven en kan nu binnen onze grote groep doen waar hij goed in is: creatief bruggen slaan tussen de verschillende onderdelen die binnen Telenet met sport bezig zijn en olie in onze sportmachine brengen met als doelstelling onze investeringen in sportcontent optimaal in te zetten, over de groep heen”, zegt Dieter Nieuwdorp, verantwoordelijk voor residentiële klanten bij Telenet.

De VRT heeft nog geen vervanger voor Goris aangeduid. Voorlopig neemt directeur Content Ricus Jansegers zijn taken over, zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. Jansegers werkt nog maar enkele maanden voor de openbare omroep, maar was daarvoor als programmadirecteur actief bij DPG Media (VTM). De najaarsprogrammatie is al voorbereid. “Er zit een goede ploeg die perfect geolied kan werken”, aldus Vermeir.