Liam Vlassenbroeck uit Morkhoven begint halsoverkop aan een modellencarrière. 

Liam Vlassenbroeck uit Morkhoven begint halsoverkop aan een modellencarrière. © RR

Herentalse Liam vanuit niets plots in finale modellenwedstrijd

Morkhoven -

De 20-jarige Liam Vlassenbroeck uit Morkhoven (Herentals) dingt in augustus mee naar de nationale titel van Mister International Model. Straf voor een jongeman die voordien nooit modellenwerk deed.

Hans Otten

Liam Vlassenbroeck werkt als logistiek assistent in het Herentalse woonzorgcentrum Vogelzang. Maar als het een beetje meezit, loopt de prille twintiger over afzienbare tijd over de catwalk of showt hij de nieuwste collectie van bekende ontwerpers of modemerken. Op 21 augustus staat hij in de finale van Miss & Mister International Model (MMIM), een nationale wedstrijd waarvan de winnaars naar het internationale toneel mogen doorschuiven. En te bedenken dat de jonge Morkhovenaar eerder per toeval in de wedstrijd is gerold.

“Drie jaar geleden ben ik een keer in de Primark aangesproken door een modellenscout, maar toen was ik gemakkelijk nog 10 centimeter te klein om aan de perfecte maten van een model te kunnen beantwoorden”, zegt Liam Vlassenbroeck. “De selecties voor de finalisten voor MMIM vonden vorig jaar al plaats, maar door corona waren nogal wat kandidaten weer afgehaakt. Omdat ik sinds 2018 toch nog flink gegroeid ben, heb ik me dan op goed geluk nog ingeschreven. Een dag later kreeg ik al telefoon van modellenagents Hamdi Mahouk en Judith de Wilde Ligny. Zo is de bal aan rollen gegaan.”

 

 ©  RR

Echt modellenwerk heeft Vlassenbroeck nog niet moeten verrichten, maar de fotoshoots voor de MMIM-wedstrijd en voor de eigen portfolio vielen bij hem erg in de smaak. “Ik heb intussen al enkele shoots achter de rug en ik heb zelf het gevoel dat ik voor de camera helemaal openbloei”, zegt hij. “Het doel van die portfolio is dat je die aan verschillende modellenbureaus kan bezorgen. De contactname gebeurt dan wel via onze agents. Ik hoop stiekem dat ik ooit als model aan de slag zou kunnen gaan. Veel mensen reageren wel verrast dat iemand uit Morkhoven plots als model begint.”

Nog tot en met 19 juni kunnen liefhebbers via sms stemmen op Liam Vlassenbroeck: stuur vote29 naar 6607.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio