©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

KV Mechelen heeft locatie voor nieuwe oefenaccommodatie

KV Mechelen staat een belangrijke stap dichter bij de bouw van een nieuwe oefenvelden voor de A-kern. De club maakte vandaag bekend dat het de terreinen van VV Adler in Bonheiden overneemt.

Hannes Van Gael, Thomas Standaert

“Er is een overeenkomst met de eigenaars”, zegt CEO Frank Lagast op de clubwebsite. “De aankoop is een erg belangrijke stap in de uitbouw van onze club. Zo kan onze A-kern in de toekomst in ideale omstandigheden trainen en wedstrijden voorbereiden.”

De nood aan nieuwe oefenvelden en een eigen accommodatie voor de A-kern is vorig seizoen meermaals aangekaart door Wouter Vrancken. Omdat er op de huidige uitvalsbasis slechts één terrein beschikbaar was, moest Malinwa geregeld uitwijken naar een andere locatie.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt nog wel gewoon in het jeugdcomplex gestart. Er is immers nog wat werk aan de winkel om de nieuwe velden in orde te krijgen. Bovendien moet de club wachten op de notariële akte om aan de slag te kunnen. Die zou binnen enkele weken klaar moeten zijn.

“De volgende maanden onderzoeken we hoe de locatie kan worden gebruikt, welke mogelijkheden er zijn en welke investeringen nodig zijn in velden en omliggende accommodatie. We zullen stap voor stap deze site ontwikkelen, zodat onze A-kern kan beschikken over twee volwaardige oefenvelden met gelijkaardige afmetingen zoals in het stadion”, aldus Lagast.

De nieuwe site zou in de loop van het seizoen 2021-2022 in gebruik worden genomen.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws