©  photo Marc Van Hecke

Remco Evenepoel: “Een heel goede keuze om in BB Tour te starten”

Vandaag staat de derde etappe van de Baloise Belgium Tour op het programma, tussen Gingelom en Scherpenheuvel. Met Remco Evenepoel comfortabel in de leiderstrui.

Evenepoel werd aan de start in Gingelom luid toegejuicht door de lokale jeugd. “Leuk hé”, grijnsde de renner van Deceuninck - Quick Step. “Het bewijst dat het wielrennen nog altijd leeft.”

Over de etappe van vandaag zelf was hij duidelijk. “Het wordt zaak om zelf de etappe veilig door te komen”, klonk het. “Het is geen heel gevaarlijke rit maar in volle finale - een kilometer of vier van de finish - zit een verraderlijk stuk wanneer we een smal baantje indraaien. Voor het overige verwacht ik een vrij rustige dag. Ik moet mij ook sparen voor morgen. De voorbije twee etappes heb ik toch telkens een serieuze inspanning geleverd. Ik ga me dus gedeisd houden voor morgen.”

Zijn deelname aan de Baloise Belgium Tour is nu al een voltreffer, vindt Evenepoel. “Als ik na mijn opgave in de Giro naar de Spelen had moeten gaan zonder competitie in de benen, dan zou ik daar vol twijfels naar toe zijn getrokken. Nu voel ik weer dat ik elke dag progressie maak en dat is goed voor mijn hoofd, voor mijn koersritme, voor mijn plezier, voor alles. Het was een heel goede keuze om hier aan de start te staan.” 

Volg de derde etappe van de Baloise Belgium Tour HIER live!

(jpdv)

MEER OVER Remco Evenepoel

Meer sportnieuws