Het vernieuwde paadje tussen de Veldstraat en het sportcentrum Balsakker in Lille is ook een trage weg. 

Het vernieuwde paadje tussen de Veldstraat en het sportcentrum Balsakker in Lille is ook een trage weg. © Bart Van den Langenbergh

Lille zoekt geschikte namen voor trage wegen

Lille -

Het gemeentebestuur van Lille is op zoek naar geschikt namen voor trage wegen of wegen die bedoeld zijn voor wandelaars en fietsers. De inwoners mogen zelf meedenken over namen voor zestien trage wegen, vier paadjes per dorp in de gemeente.

Bart Van den Langenbergh

De afgelopen jaren hebben vrijwilligers samen met de gemeente en met ondersteuning van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete een groot deel van de trage wegen in Lille in kaart gebracht. De gemeente wil nu graag samen met de inwoners een aantal van deze paadjes een officiële naam geven.

“We maakten het afgelopen jaar een prioriteitenlijst op van paadjes in onze gemeente die we kunnen opwaarderen”, legt Luc De Backer (Groen), schepen van Mobiliteit, uit. “We namen al de eerste stappen. Zo verlegden we het zandpaadje tussen de Beukenlaan en de Zavelstraat op gemeentelijk eigendom.”

Volksmond

Daarnaast wil de gemeente de trage wegen ook een officiële naam geven. “Een aantal van deze wegen heeft al een naam in de volksmond, gekregen door historiek of door ligging. We willen deze namen graag officieel maken. Zo maken we de paadjes bekender bij onze inwoners en leggen we ons erfgoed vast voor de toekomst”, vertelt De Backer.

Concreet zoekt de gemeente voor zestien paadjes een naam, vier paadjes per dorp. Het gaat telkens om veelgebruikte en herkenbare verbindingen. Nadien komen ook andere trage wegen aan bod. De zestien gekozen namen krijgen niet alleen hun eigen naambordje, maar worden ook mee opgenomen in het stratenplan van de gemeente. Elke inwoner kan voor eind augustus een bevraging invullen via de website van Lille.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio