Aanschuiven op de Herentalsebaan richting Lier. Chauffeurs moeten nog even geduld oefenen. 

Aanschuiven op de Herentalsebaan richting Lier. Chauffeurs moeten nog even geduld oefenen. ©  Kevin Verboven

Nog even aanschuiven in spits tot 28 juni

Viersel, Massenhoven -

Het was donderdag weer erg druk op de omleidingsweg in Viersel richting Lier voor de afgesloten brug van Massenhoven. Vooral het kruispunt aan de kapel van de Lammerenberg vormt een ‘bottleneck’, omdat het vaak erg lang duurt vooraleer chauffeurs komende vanuit de Herentalsebaan de kans krijgen om de Liersebaan over te steken.

Nu de nieuwe kanaalbrug in Massenhoven deze week op de definitieve locatie werd geschoven, is het aftellen tot 28 juni. Normaal gaat de Liersebaan dan weer gewoon open voor alle verkeer.

Op de omleidingsweg kan het zeker in de spits vaak lang aanschuiven zijn, in de richting van Lier. Een van de oorzaken is de moeizame oversteek aan de Liersebaan. Vaak duurt het lang vooraleer een bestuurder op de Liersebaan de chauffeurs komende uit de Herentalsebaan de kans geeft om over te steken. Sommige chauffeurs lijken zelfs nog extra op hun gas te trappen. Niet iedereen gedraagt zich even hoffelijk.

In de richting van Zandhoven is het veel minder aanschuiven op de omleidingsweg. Daar is een vlottere doorstroming met de aansluiting op de N14 via de ovonde.

Ook aan het kruispunt aan De Kroon is het vaak aanschuiven richting Viersel. 

Ook aan het kruispunt aan De Kroon is het vaak aanschuiven richting Viersel. ©  Kevin Verboven

File op de Herentalsebaan richting Lammerenberg. 

File op de Herentalsebaan richting Lammerenberg. ©  Kevin Verboven

 kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio