Uitbaters Alan Claes en Jacqueline Molegraaf van het Miloheem. 

Uitbaters Alan Claes en Jacqueline Molegraaf van het Miloheem. © Tommy Maes

Renovatie geeft Miloheem verjongingskuur

Mol -

Gemeenschapshuis Miloheem in Mol Millegem heeft een grondige renovatie achter de rug. Zo hebben de uitbaters niet alleen het café, maar ook de diverse feest- en vergaderzalen klaargemaakt voor de toekomst.

Tommy Maes

Het Miloheem in het Molse gehucht Millegem is al ettelijke decennia de locatie voor diverse familiefeesten en verenigingsactiviteiten. Hoewel die het afgelopen jaar door corona niet konden plaatsvinden, hebben de uitbaters en vzw Miloheem niet stilgezeten. Zo werd het gemeenschapscentrum grondig vernieuwd.

Burgemeester Wim Caeyers (rechts) kreeg een rondleiding in het vernieuwde Miloheem.

Burgemeester Wim Caeyers (rechts) kreeg een rondleiding in het vernieuwde Miloheem. © Tommy Maes

“Tijdens de eerste lockdown vorig jaar zijn we begonnen aan de renovatie van het café”, vertellen uitbaters Alain Claes en Jacqueline Molegraaf. “Zo hebben we onder meer het plafond volledig vernieuwd en een lichtmuur geplaatst die het café een stuk gezelliger maakt. Toen in november de tweede lockdown begon hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt om ook de grote feestzaal en de andere lokalen onder handen te nemen.”

De renovatie ging gepaard met grote investeringen van ongeveer 206.700 euro. Vzw Miloheem kon daarbij rekenen op 100.000 euro infrastructuursubsidie van de gemeente Mol, wat zowat de helft is van de totale investeringen. “Voor de andere helft hebben we een lening aangegaan bij het Dekenaat Zuiderkempen en konden we voor enkele investeringen rekenen op een tussenkomst van het privaatpatrimonium van de kerkfabriek”, zegt Jos Lievens van vzw Miloheem. “Met het geld hebben we onder meer zonnepanelen geplaatst, een nieuwe gasketel geïnstalleerd en de deuren van de zaal en de ramen van het vergaderlokaal vervangen. Het tapkot van de grote zaal is gerenoveerd en op vraag van de uitbaters hebben we een nieuwe koelcel geplaatst voor het café.”

De nieuwe koelcel voor het café.

De nieuwe koelcel voor het café. © Tommy Maes

“Die koelcel is een forse verbetering voor het café”, vertellen uitbaters Alain en Jacqueline. “Vroeger moesten we altijd onze drankvoorraad vanuit de kelder bijvullen, wat op drukke momenten niet ideaal was. Dat gaat nu een stuk vlotter. In ieder geval is het Miloheem volledig klaar voor de toekomst. Sinds deze week kunnen we opnieuw ook binnen klanten verwelkomen en ook de eerste reservaties voor feestjes in de zaal zijn al geboekt.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio