Ex-verslaafden Patrick Nijsmans en Ivo Pernet: “Vlaanderen telt ruim 15.000 ex-verslaafden in 400 zelfhulpgroepen. Dat is een groot geheim leger dat een meerwaarde kan betekenen voor professionelen en verslaafden.” 

Ex-verslaafden Patrick Nijsmans en Ivo Pernet: “Vlaanderen telt ruim 15.000 ex-verslaafden in 400 zelfhulpgroepen. Dat is een groot geheim leger dat een meerwaarde kan betekenen voor professionelen en verslaafden.” ©  Bert De Deken

In de Kempen springen ex-verslaafden bij in de hulpverlening: “Blij dat we van onze miserie iets hebben kunnen maken”

“Ons kunnen ze niks wijsmaken, want we spreken dezelfde taal. Net daarin schuilt onze kracht om verslaafden te helpen weer nuchter te worden. Aan hun ziekenhuisbed, thuis, bij de huisarts of in de zelfhulpgroep.” Ex-alcoholverslaafden Ivo Pernet (69) en Patrick Nijsmans (60) stonden mee aan de wieg van het Kempens Model Verslavingszorg, waarin ex-verslaafden als ervaren gidsen worden ingezet in het ontwenningstraject van verslaafden. Laagdrempelig, zonder wachtlijsten en op één lijn met de professionele hulpverleners. Een succesverhaal vanaf dag één.

Karin Vanheusden,

MEER OVER WeekendverhalenCITTA