Themabeeld. 

Themabeeld. © VH

Deel Aarschotsesteenweg krijgt riolering

Koningshooikt -

De Aarschotsesteenweg (N10) tussen de Sander de Vosstraat en de Gangelberg in Koningshooikt (Lier) werd nog niet voorzien van riolering. Daar komt binnenkort verandering in.

Momenteel loopt het afvalwater samen met het hemelwater de baangracht langs de N10 in. Pidpa, rioolbeheerder in Berlaar, informeerde in februari bij de stad om te participeren in het rioleringsproject langs de N10 tussen de Sander de Vosstraat en de Gangelberg (Lier)/Vruchtelei (Berlaar). De as van de rijbaan van de N10 is hier de gemeentegrens tussen Berlaar en Lier.

Berlaar en het Agentschap Wegen en Verkeer plannen de aanleg van een gescheiden riolering binnen de bestaande opbouw van de rijbaan. Er wordt een gescheiden DWA-riolering aangebracht in de strook tussen het vrijliggende fietspad en de rijbaan. Het betreft enkel de zuidelijke tak langs de N10. De noordelijke tak ligt op grondgebied Berlaar.

Het schepencollege van Lier gaat op de vraag van Pidpa in. Hierdoor kan de stad de woningen met huisnummers 310 tot en met 338 langs de N10 op een gescheiden riolering aansluiten.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio