Een van de vorige edities van Fiesta Mundial. 

Een van de vorige edities van Fiesta Mundial. © Tommy Maes

Fiesta Mundial in september tussen zandduinen van de Keiheuvel

Balen -

Het Balense festival Fiesta Mundial vindt dit jaar plaats op 25 en 26 september. Voor de eerste keer tussen de zandduinen van de Keiheuvel. Het wordt ook een testcase voor de 25ste editie in 2022.

Onder het motto ‘Let’s Fiesta Together’ wil Fiesta Mundial zaterdag 25 en zondag 26 september een totaal nieuw festival brengen, anders dan de vorige 23 edities. Zo vindt het festival voor de eerste keer plaats op de nieuwe Plaza Fiesta. Fiesta Mundial verhuist van de speeltuin naar een nieuwe plek tussen de zandduinen van de Keiheuvel.

Het wordt een aparte versie, maar met dezelfde wereldspirit, foodstands uit alle windstreken en animatie voor jong en oud. Met ‘The Radar Station’, ‘Blak Juju’ en ‘Jean et les Flamands’ zijn de eerste muzikale acts al bekendgemaakt. Om het allemaal veilig te houden en flexibel te kunnen omgaan met verschillende scenario’s wordt het evenement ingekort tot twee dagen, met een maximum van 1.500 bezoekers, zonder zuiderse markt en een kleiner aantal workshops. Ook doet het festival een beroep op de vaccinatiepas en PCR-testen.

Fiesta Mundial draait op een groot team enthousiaste vrijwilligers. Het festival draagt ook de boodschap om oog te hebben voor de kwetsbare mens en milieu. Zo worden jaarlijks de opbrengsten verdeeld onder lokale goede doelen. Tickets zijn online te bestellen via www.fiestamundial.be. (mto)

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio