©  AP

Australische topzwemster past voor Spelen in Tokio: “Sport zit vol vrouwonvriendelijke schoften”

Bron: BELGA

Maddie Groves, een Australische zwemster die op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 twee medailles veroverde, trekt niet naar de Olympische Spelen van Tokio komende zomer (23 juli-8 augustus) vanwege “de aanwezigheid van vrouwonvriendelijke schoften” in de sport.

De 26-jarige Australische pakte vijf jaar geleden in Rio zilver op de 200m vlinderslag en de 4x100m estafette. Ze deelde haar beslissing mee op Instagram. De Australische trials beginnen zaterdag in Adelaide.

“Laat dit een les zijn voor vrouwonvriendelijke schoften in de sport en zij die hun schoenen likken”, postte Groves. “Jullie kunnen niet langer jonge vrouwen en meisjes uitbuiten, de spot drijven met hun lichaam of vrezen voor hun gezondheid en terwijl toch verwachten dat we jullie vertegenwoordigen zodat jullie je jaarlijkse bonus kunnen verdienen. De tijd is op.”

Groves gaf niet mee over wie ze het heeft. Ze klaagde in november vorig jaar op Twitter ook al over een persoon die in de zwemwereld werkt “en me een ongemakkelijk gevoel geeft door de manier waarop hij naar me staart”.

Ondanks haar terugtrekking voor de Spelen liet Groves wel weten niet van plan te zijn te stoppen met zwemmen. Ze gaf aan ernaar uit te kijken later dit jaar nog deel te nemen aan competities.

 

(belga)

MEER OVER Olympische Spelen Tokio

Meer sportnieuws