Els Goetschalckx van Colora Hoogstraten en Kristof Staes van De Gelmel zien de actie met de cadeaubonnen helemaal zitten. 

Els Goetschalckx van Colora Hoogstraten en Kristof Staes van De Gelmel zien de actie met de cadeaubonnen helemaal zitten. © Ronny van den Ackerveken

Colora Hoogstraten steunt lokale horeca

Hoogstraten -

Om cafés en restaurants in deze moeilijke tijden een houvast te bieden, doet Colora Hoogstraten een actie. Klanten die voor minimaal 500 euro verf of toebehoren kopen, ontvangen een cadeaubon van 25 euro die ze kunnen besteden bij twaalf horecazaken in het centrum.

Ronny van den Ackerveken

Zaakvoerster Els Goetschalckx van Colora, in de Heilig Bloedlaan in Hoogstraten, heeft meerdere goede redenen voor de actie. “Mijn zoon werkt in de horeca in Antwerpen en Pieter Servaes van De Rijkswacht in Hoogstraten is een familielid”, vertelt Els Goetschalckx. “De winkels en de horecazaken in Hoogstraten hebben elkaar nodig. Onder het motto ‘schilderen en daarna het terras op’ willen we helpen om de plaatselijke horeca te laten heropleven.”

Tot 10 juli ontvangt elke klant die een bedrag van 500 euro of meer besteedt bij Colora Hoogstraten een cadeaubon van 25 euro. Die kan tot eind september ingewisseld worden bij twaalf horecazaken die meedoen aan de actie. “Die periode is gekozen om Hoogstraten in Groenten en Bloemen half september erbij te hebben. Voor de uitbaters kost het niks, ze moeten alleen doorgeven hoeveel bonnen ze ontvangen hebben en Colora Hoogstraten betaalt het bedrag uit”, zegt de zaakvoerster. “Onze winkel bestond vorig jaar 75 jaar, maar dat hebben we ook niet kunnen vieren.”

Mooi initiatief

Een van de twaalf plaatsen waar de cadeaubonnen kunnen gebruikt worden, is eetcafé De Gelmel, naast Colora Hoogstraten. “Dit is een mooi initiatief om onze sector te ondersteunen”, zegt Kristof Staes van De Gelmel. “Wij hebben tijdens de sluiting takeaway gedaan, maar dat is niet hetzelfde als wat we nu kunnen bieden. De heropening sinds 8 mei verliep vrij goed, maar het weer zat de eerste weken niet mee. Deze samenwerking met onze buren kan hopelijk de herstart nog wat fijner maken.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio