Het zitcomfort wordt beter omdat in de nieuwe zetels verschillende lagen schuimrubber worden gebruikt. 

Het zitcomfort wordt beter omdat in de nieuwe zetels verschillende lagen schuimrubber worden gebruikt. © Ter Dilft

Ter Dilft verbetert zitcomfort en verlichting

Bornem -

Het laatste weekend van september organiseert cultuurcentrum Ter Dilft een openingsweekend en daar zullen de bezoekers kunnen kennismaken met de compleet vernieuwde schouwburg.

“Onze technische ploeg zet momenteel haar tanden in een stevig project: de schouwburg wordt volledig gerenoveerd”, klinkt het bij Ter Dilft. “Er zal de komende weken heel wat veranderen. Het aantal zitplaatsen blijft behouden op 514, maar we verbeteren het zicht door een aanpassing van de zithoogte. Het zitcomfort wordt beter omdat in de nieuwe zetels verschillende lagen schuimrubber worden gebruikt. Er komen 42 verrolbare zetels, zodat er snel plaats kan gemaakt worden voor een technische tafel, kamerorkest of rolstoelgebruikers.”

Maar niet alleen de stoelen worden vernieuwd. “De zaalverlichting wordt vernieuwd door led-armaturen en elke trede krijgt een ledstrip. Het plafond van de schouwburg wordt geïnspecteerd en alle ventilatiekanalen worden grondig gereinigd. De blauwe deuren krijgen een eiken houtfineerlaag die mooi aansluit bij het schrijnwerk in de rest van het gebouw.”

De technici van Ter Dilft maakten een timelapse van de eerste werken: het weghalen van de zetels. Die kun je hieronder bekijken.

www.youtube.com/watch?v=seCvleYtCvg

(gdb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio