©  AFP

Kevin De Bruyne reist niet mee naar Rusland: “Ik hoop op tweede match”

Kevin De Bruyne reist niet mee naar Rusland voor de openingsmatch van de Rode Duivels van aanstaande zaterdag. Donderdag stond de spelmaker van Manchester City nog steeds niet op het veld met zijn collega-Rode Duivels. Tegen koning Filip bekende hij enkel te hopen op de tweede wedstrijd, wellicht reist hij dan ook niet mee naar Rusland.

Bron: Bart Lagae

Donderdag trainden de Duivels een laatste keer op Belgische bodem. Van de 26 opgeroepen spelers en vier reserven deed iedereen mee, op Kevin De Bruyne na.

De Bruyne vervoegde de selectie pas maandag na een weekje extra vakantie na de Champions League-finale. In die finale liep hij breuken op aan de neus en linkeroogkas. Bondscoach Roberto Martinez gaf eerder al aan niet echt te rekenen op De Bruyne voor het duel tegen Rusland van zaterdag. Hij trainde nog niet mee met de groep in Tubeke. België traint vrijdag een laatste keer in een oefenstadion in Sint-Petersburg als voorbereiding op de EK-opener van zaterdag in de Gazprom-arena.

Tijdens het bezoek van koning Filip gaf De bruyne zelf aan vooral te hopen op de tweede wedstrijd, tegen Denemarken op 17 juni. Wellicht reist hij niet mee naar Rusland. Toen de koning hem tijdens het royale bezoek bezorgd vroeg of hij zal kunnen spelen, antwoordde De Bruyne: “Ja, hopelijk de tweede match. Ik heb nog een beetje pijn maar het gaat al veel beter. Af en toe draag ik een zonnebril tegen de zon, maar dat gaat niet altijd.”

Net als woensdag volgde “KDB” de opwarming van de ploeg vanaf de dug-out. Of hij nadien nog loopoefeningen of ander werk meedeed, is niet geweten. De pers mocht maar een kwartier de sessie bijwonen. De Bruyne werd wel gespot met voetbalschoenen in de hand.

Vrijdagochtend vertrekken de Rode Duivels met een charter vanuit Charleroi naar Sint-Petersburg. De vier reservespelers - Thomas Kaminski, Brandon Mechele, Zinho Vanheusden en Albert Sambi-Lokonga - blijven in principe thuis. Roberto Martinez zal vrijdagavond een update over de situatie van Kevin De Bruyne geven.

 

 ©  AFP

Axel Witsel en Eden Hazard begonnen wel opnieuw aan de training. Beide spelers lijken steeds meer toe te groeien naar hun beste niveau.

Ook Leandro Trossard en Dedryck Boyata, die met lichte blessures moesten afhaken voor het duel met Kroatië van vorige zondag, en reserves Thomas Kaminski, Brandon Mechele, Zinho Vanheusden en Albert Sambi-Lokonga trainden mee. Vanheusden was woensdag nog binnengebleven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws