Een fictieve afbeelding van het logo van Club Zondag op een gevel.   

Een fictieve afbeelding van het logo van Club Zondag op een gevel.  © Blikfabriek

Blikfabriek pakt uit met cultuur op elf zomerse zondagen

Hoboken -

De Blikfabriek wil deze zomer de place to be worden op zondag. Daarvoor heeft het onder de noemer Club Zondag een uitgebreid en uiteenlopend cultureel programma samengesteld met veel livemuziek, tentoonstellingen en een platenbeurs.

Andreas Rotty

Op elke zevende weekdag is iedereen welkom om rustig op het groene binnenplein plaats te nemen. Er wordt ’s middags elke keer een brunchbuffet voorzien. Daaropvolgend in de namiddag vinden dan telkens in een ander thema de edities van Club Zondag plaats. De Blikfabriek krijgt daarvoor steun van het Hobokense jeugd- en cultuurcentrum Gravenhof.

De reeks begint op 20 juni met een optreden van de Nederlandse groep De Kift, die fanfare, punk en poëzie combineert. Gevolgd door de voorstelling Ballet de Bétonnières van Turning People. Daarin staan de schijnwerpers volledig gericht op vier betonmolens, die op zo’n manier bewogen worden dat er een dans ontstaat. Dat zet meteen de creatieve toon.

Verder is elke zondag tot en met 29 augustus goed gevuld. Enkele hoogtepunten zijn een platenbeurs op 4 juli, een ‘kinderbouwclub’ waar kinderen een kippenhok kunnen bouwen op 18 juli, een rollerdisco op 8 augustus, een seniorendag met Radio Minerva en bingo op 15 augustus en ga zo maar door. Er zit voor iedereen wel wat tussen, het volledige programma komt in de loop van vrijdag online te staan.

De organisatie van de Blikfabriek geeft nog twee aankondigingen mee. De eerste twee weken van juli gaan er kampen door voor kinderen die houden van bouwen. Ze maken onder begeleiding van organisatie Stormkop en jeugdwerker-ambachtsvrouw Elke Lemmens een volledig dorp en het ‘geheime bos’ van de Blikfabriek.

En de studenten van de kunstacademie van Hasselt maken een ludieke, interactieve tentoonstelling in de vorm van een verkeerspark. Die heet De Rotonde en zal van 8 tot 29 augustus lopen. Bezoekers doen de tentoonstelling op go-carts, fietsen of een elektrische shuttle en kunnen ‘boetes’ krijgen voor overtredingen.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio