De Wever, Wouters en Van Den Spiegel starten het aftellen tot 18 september. Centraal op het reuzenrad het scherm dat tot dan het aantal dagen weergeeft. 

De Wever, Wouters en Van Den Spiegel starten het aftellen tot 18 september. Centraal op het reuzenrad het scherm dat tot dan het aantal dagen weergeeft. © Dirk Kerstens

Scherm aan reuzenrad telt honderd dagen af naar WK Wielrennen

Antwerpen -

Van 18 tot en met 26 september vindt het WK wielrennen plaats door heel Vlaanderen. De wegritten vertrekken in Antwerpen. Een scherm aan het reuzenrad bij het Steenplein telt sinds donderdag honderd dagen af om iedereen te doen toeleven naar het wielerfeest.

Ook in de drie andere gaststeden van de ‘2021 UCI Road World Championships’ werden aftelschermen gehangen. In Knokke-Heist en Brugge omdat het parcours van de tijdritten tussen die twee steden ligt. En in Leuven omdat daar de wegritten, die dus in Antwerpen vertrekken, aankomen.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA), schepen van Sport Peter Wouters (N-VA) en directeur marketing & communicatie van het organisatiecomité vzw Flanders 2021 Tomas Van Den Spiegel hebben het aftellen donderdag aan het reuzenrad gestart.

Het is een manier om vlak voor de gekte van het EK voetbal nog eens mee te geven dat er ook een WK wielrennen aankomt. “En, met enig risico om voor mijn beurt te spreken, het ziet ernaar uit dat er publiek zal mogen komen kijken in september”, zegt Van Den Spiegel opgetogen. Zowel aan de start, langs het parcours als aan de finish zullen mensen welkom zijn als alles volgens het huidige plan van versoepelingen verloopt.

Gisteren werd Viktor Campenaerts meteen voorgesteld als Antwerpse ambassadeur. “Ik mag dan wel verhuisd zijn naar het Oost-Vlaamse Gavere, Antwerpen zal altijd mijn stad blijven. Binnen de mogelijkheden van mijn drukke programma wil ik me maximaal engageren om het WK wielrennen nog meer te doen leven in Antwerpen en om samen met de stad aan een mooi, breder fietsverhaal te schrijven.”

Omdat het honderd dagen aftellen was naar het honderdste WK, waren er gisteren ook honderd mascottes verstopt langs de parcours. Wie er een vond, kreeg de daaraan verbonden prijs: een fiets van Trek was de hoofdprijs en verder waren er zaken als wielertruitjes en toeristische waardebonnen te winnen. Ook veel Antwerpenaars gingen op zoek en raakten zo nu al in de ban van de wedstrijd. anro

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio