©  RAFC Media

Jeugdwerking Antwerp FC ontvangt licentie voor hoogste niveau

Antwerp heeft een jeugdlicentie voor het niveau Elite 1 beet. Dat wil zeggen dat de jeugdploegen vanaf de U11 tot de U18 vanaf het seizoen 2021-2022 mogen aantreden op het hoogste niveau in België.

tsfn

Op het Elite 1-niveau voegt Antwerp zich zo bij KV Mechelen, dat zijn jeugd al voor het zevende jaar op rij op het hoogste niveau kan laten uitkomen. Ook de jeugd van Anderlecht, Cercle Brugge, Club Brugge, Sporting Charleroi, KRC Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard de Liège, STVV en Zulte Waregem speelt in Elite 1.

Één van de belangrijkste pijlers voor een jeugdlicentie is de infrastructurele omkadering. Zo opent binnenkort het gloednieuwe jeugdcentrum in de nieuwe Tribune 4 van het Bosuilstadion zijn deuren. Het complex bevat onder andere vijftien kleedkamers, medische ruimtes, fitnessaccommodatie, jeugdkantoren, twee auditoria, studie- en ontspanningsruimte en een indoorhal met looppiste.

Bij Antwerp reageren ze tevreden. “Onze jeugdwerking heeft de laatste vijf jaar een enorme evolutie doorgemaakt op verschillende vlakken. Dit heeft gezorgd voor een zeer solide basis die ons op vandaag het nodige aanzien en respect van collega-clubs in binnen en buitenland oplevert.”

Ook Beerschot heeft jeugdlicentie beet

Ook Beerschot heeft zijn jeugdlicentie te pakken. De Kielse jeugd zal uit komen op het Elite 2-niveau. “Het was een zwaar en moeilijk seizoen voor onze trainers en jeugdspelers en bij uitbreiding onze hele jeugdacademie”, vertelt Youth academy manager van Beerschot Davy De Smedt. “Dat we een licentie krijgen is dan ook een mooie beloning. Deze licentie is de verdienste van een gemotiveerd team. Een team waar ik als academy manager alleen maar trots op kan zijn.’’

Op het Kiel willen ze er een doel van maken om de jeugd op termijn op het hoogste niveau te laten uitkomen. “De ambitie voor de jeugd is promoveren naar Elite 1. De inhaalbeweging is ingezet, maar er ligt nog zeer veel werk op de plank. Gesteund door de visie en de investeringen van het bestuur, gaan we keihard blijven werken.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws