Sam Vervoort in het amfitheater. 

Sam Vervoort in het amfitheater. © Erik Van Eycken

‘Zomer in Blik’ als alternatief voor ZomerZondagen

Bonheiden -

GC ’t Blikveld oordeelde dat de zomer ook dit jaar nog iets te vroeg komt om opnieuw de traditionele ZomerZondagen te kunnen organiseren op het domein van de Krankhoeve. Het werkte echter wel lastminute een coronaveilig alternatief uit.

Dat mondt uit in een reeks kleinschalige (buiten)voorstellingen op vier weekenddagen in juli getiteld ‘Zomer in Blik’. Ze vinden bij voorkeur plaats in openlucht in het amfitheater van ’t Blikveld voor een beperkt, zittend publiek.

Zaaltribune bij slecht weer

“We brengen daarbij voorlopig slechts het aantal tickets in verkoop dat volgens de recentste overheidsrichtlijnen voor de cultuursector ook coronaveilig zou passen op onze zaaltribune. Zo kunnen we in geval van slecht weer toch nog op een veilige manier schakelen naar een overdekte zaalvoorstelling in de podiumzaal in ’t Blikveld”, zegt programmacoördinator Sam Vervoort.

Ventilatie

“De zaal beschikt over een performante zaalventilatie met gebruik van 100% verse buitenlucht en een permanente CO₂-monitoring. Het spreekt voor zich dat we ook alle andere geldende overheidsregels steeds zullen respecteren in het belang van ieders veiligheid”. Op het programma? Tom Vanstiphout en Nina Babette (4 juli), Dimitri Leue & Band (10 juli), Geert Verdickt van Buurman (18 juli) en Steven Goegebeur (25 juli).  

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio