© Dirk Vertommen

Tot vier jaar effectieve celstraf voor leden van drugsbende

Bornem -

De rechtbank in Mechelen veroordeelde acht leden van een drugsbende uit Bornem tot celstraffen tussen negen maanden en vier jaar en een geldboete. Een negende beklaagde kwam er vanaf met een werkstraf.

De drugshandel kwam in 2017 aan het licht. De 35-jarige Bornemnaar M.O. hield zich in met de verkoop van drugs als cannabis, amfetamines en cocaïne. De draaischijf van de organisatie bleek T.E., die de drugs verhandelde onder de naam DDT. Hij schakelde ook zijn toen 18-jarige zoon D. en zijn broer E. in om de drugs te verkopen.

T.E. werd donderdag door de rechtbank in Mechelen veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier jaar en een boete van 8.000 euro. Zijn zoon kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van achttien maanden en eveneens een boete van 8.000 euro. Hij liet zich volgens zijn advocaat meeslepen omdat hij loyaal was aan zijn vader.

Onmiddellijke aanhouding

Broer E.E. moet dan weer 37 maanden naar de cel en kreeg een boete van 16.000 euro. De andere beklaagden, M.O., V.M., M.D., A.B., S.B. en A.V., kregen straffen tussen een voorwaardelijke werkstraf van 150 uur en een effectieve gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 8.000 euro.

Het parket vreest dat beklaagden T.E. en zijn broer E.E. mogelijk willen vluchten en schat ook de kans op herval hoog in. Daarom sprak de rechter een onmiddellijk aanhoudingsbevel uit voor de Bornemnaars. (svds, tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio