Dirk Dillen wijs naar de kasseistrook Bogaertsheide 

Dirk Dillen wijs naar de kasseistrook Bogaertsheide © givl

Flanders Diamond Tour doorkruist drie gemeentes

Nijlen -

Zondag vindt de Spar Flanders Diamond Tour voor de zevende keer plaats. Deze wielerwedstrijd voor vrouwen doorkruist de drie deelgemeentes en brengt een internationaal peloton aan de start. Organisator Dirk Dillen denkt dat het hernieuwde parcours voor spektakel kan zorgen.

Gino Van Looy

“Nadat we vorig jaar niet konden organiseren wegens corona, kijkt iedereen eens zo hard uit naar deze editie”, begint Dillen. “Ik heb nooit echt gevreesd dat ze dit jaar niet zou doorgaan. Ik ben vooral blij dat er ook publiek langs de kant kan staan, weliswaar in bubbels van maximaal tien man en met mondmasker waar het nodig is. De start, de aankomst en het podium is wel zonder publiek. Maar de wedstrijd leeft zeker in Bevel, ook al omdat er met Marthe Truyen een Bevelse meerijdt.”

Kasseistrook

Het parcours onderging enkele aanpassingen. “Vooral de doortocht op de kasseistrook van de Bogaertsheide in Kessel zou wel eens van doorslaggevende aard kunnen zijn. De eersten kunnen misschien op de zijkant rijden, maar het grootste deel van de deelneemsters zal toch over de kasseien moeten. Daar wordt de schifting gemaakt, denk ik, zeker omdat ze er elf keer over moeten. In Bevel hebben we een lus gemaakt in de Laarstraat, zodat ontsnappingen niet altijd in het zicht blijven, want er zijn voor de rest veel lange wegen bij. In totaal rijden de rensters 136 kilometer verdeeld over elf rondes.”

Het vrouwenwielrennen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen en dat merkt de Flanders Diamond Tour ook. “Dit jaar wordt onze wedstrijd zelfs live uitgegeven op RTV, dat wil al iets zeggen. Ook het feit dat we deel uitmaken van de Lotto Cycling Cup zorgt ervoor dat we mooie namen aan de start krijgen. Zelf tip ik de Nederlandse Lorena Wiebens als winnares, ze won de vorige keer ook. Maar met de Italiaanse Balsami en onze Jolien D’Hoore staan er nog kleppers aan de start. In elk geval kijk ik reikhalzend uit naar deze editie. In Bevel gaan ze niet weten wat hen overkomt zondag.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio