Het bestuur van voetbalclub Rumstse SK is klaar voor de opening van hun Rumesta Beach.

Het bestuur van voetbalclub Rumstse SK is klaar voor de opening van hun Rumesta Beach. © JW

Zomerbar Rumesta Beach moet voetbalclub Rumstse SK redden

Rumst -

Om de financiële situatie van hun voetbalclub te redden, organiseert het bestuur van Rumstse SK een openluchtcafé. Rumesta Beach opent vrijdag de deuren naast het oefenveld aan de Doelhaagstraat.

Jef Wijckmans

Omdat het voorbije anderhalf jaar de lockdownperiodes een serieuze aderlating voor de clubkas van voetbalclub Rumstse SK met zich mee brachten, ging het bestuur op zoek naar alternatieve activiteiten. Dat deden ze vorig jaar van half juli tot eind augustus kleinschalig ook al.

Naast hun B-terrein organiseerde de club een openluchtcafé waar nogal wat sympathisanten op zonnige weekendavonden naartoe kwamen.

“Eigenlijk heeft dat onze clubkas gered”, zegt voorzitter Andy De Weerdt (34). “Een voetbalclub runnen kost geld, ook als er niet wordt gespeeld. Onderhoud, herstellingen en zo veel meer kosten handenvol geld. Dat lossen we gewoonlijk op door jeugdtoernooien te organiseren of via onze kantine tijdens de wedstrijden.”

Door de versoepeling van de maatregelen was hun openluchtcafé de enige bron van inkomsten. Het bestuur besliste daarom dit idee opnieuw uit te werken, maar ditmaal groter, mooier en praktischer.

“We doopten dit initiatief Rumesta Beach”, zegt ondervoorzitter Steve Peremans (47). “We voerden tonnen zand en diverse palmboompjes aan. In totaal hebben we ook een honderdtal zitjes per vier rond tafeltjes voorzien. Dansen mag dan wel niet maar onze eigen dj’s zorgen toch voor leuke muziek en uiteraard tonen we het EK-voetbal op twee goedgeplaatste tv-schermen. En naast de drank verkopen we ook snacks via een foodtruck.”

Om alles in goede banen te leiden, wordt ook het team medewerkers sterk uitgebreid. Rumesta Beach is op donderdag en vrijdag om 17u geopend en op zaterdag en zondag vanaf 14u. Reserveren moet niet. De opbrengst gaat in de eerste plaats naar de jeugdwerking.

www.krumstsesk.be

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio