Uitbaters Richy Utoro en Christine Verstraeten van restaurant Passade op hun zomers terras. 

Uitbaters Richy Utoro en Christine Verstraeten van restaurant Passade op hun zomers terras. © Stijn Van de Sande

Passade 2.0 pakt uit met zomers terras en vernieuwde exotische menukaart

Mechelen -

Na een maandenlange sluiting ging woensdag ook restaurant Passade in Mechelen opnieuw open. Zowel het restaurant als de feestzalen steken in een nieuw kleedje. “Met Passade 2.0 brengen we de vakantiesfeer tot bij ons”, zeggen uitbaters Richy Utoro en Christine Verstraeten.

Stijn Van de Sande

Door de coronamaatregelen hield ook restaurant Passade op de Brusselsesteenweg in Mechelen de afgelopen maanden de deuren dicht. Maar vanaf deze week zijn er opnieuw klanten welkom in de zaak. Die werd de voorbije maanden flink onder handen genomen. Het resultaat is Passade 2.0, een plek waar je in de ‘Summer Bar’ kan genieten van de zon, een drankje en de aangepaste menukaart.

“Deze zomer bestaan we 21 jaar”, vertellen uitbaters Richy Utoro en Christine Verstraeten. “We mogen dan ook zeggen dat we uitgegroeid zijn tot een icoon in de Mechelse gastronomie. Maar er zijn de laatste jaren heel wat concurrenten bijgekomen in de stad. Het is dan ook belangrijk om jezelf regelmatig opnieuw uit te vinden. Dat hebben we gedaan tijdens de verplichte sluiting.”

Tropische reisbestemming

Eén van de opvallendste veranderingen is de aangepaste menukaart. “De mensen kunnen hier nog steeds terecht voor gerechten uit de klassieke Frans-Belgische keuken, zoals een goede steak of tong”, zeggen Richy en Christine. “Maar we pakken het nu ook exotischer aan. Zo kan je voortaan bijvoorbeeld kiezen voor gyoza, dat is een Aziatische ravioli met kip. We hebben ook butter chicken aan de kaart toegevoegd. Dat is dan weer een Indiaas gerecht. Dat alles wordt klaargemaakt door onze nieuwe professionele chef.”

Hét uithangbord van de zaak deze zomer is het zomers terras. “We hebben onze tuin aangekleed met kleurrijke parasols en zithoeken die meteen aan Bali doen denken”, klinkt het. “De coronamaatregelen zorgen nog steeds voor veel onduidelijkheid, zeker op het vlak van reizen. Daarom brengen wij de tropische reisbestemming tot hier. Op vrijdag en zaterdag voorzien we ook livemuziek, om de beleving nog te verbeteren. Want die beleving hebben we allemaal heel erg gemist.”

Feestzalen

Ook binnen werd er een en ander aangepakt. “We hebben onder andere een apéro-lounge geplaatst waar je gezellig iets kan drinken. En ook de feestzalen werden onder handen genomen. Voorlopig liggen die er nog even werkloos bij, maar we hopen dat er ook snel meer duidelijkheid komt over feesten en evenementen. Dan kan Passade 2.0 helemaal van start gaan.”

Richy en Christine kijken hoopvol en positief naar de toekomst. “Het zijn moeilijke maanden geweest, maar we hebben het overleefd en kijken nu alleen nog vooruit. Met onze vernieuwde inrichting en kaart kunnen we er weer een tijdje tegen. En we hebben ook geluk gehad. Tijdens de sluiting werden de weg en het fietspad voor onze deur heraangelegd. We zijn dus weer makkelijk en veilig bereikbaar met de wagen en de fiets.” (svds)

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio