Ziekenhuis Geel is sinds een paar dagen volledig Covid-vrij. 

Ziekenhuis Geel is sinds een paar dagen volledig Covid-vrij. © Joren De Weerdt

Twee Kempense ziekenhuizen volledig Covid-vrij: “Maar we rusten niet op onze lauweren”

Turnhout, Geel, Herentals, Mol -

Stukje bij beetje lijkt het coronavirus ons leven te verlaten. Dat zien we nu ook eindelijk in de ziekenhuizen. Ziekenhuis Geel is sinds een paar dagen Covid-vrij en ook in het AZ Herentals tellen ze donderdag voor het eerst geen coronapatiënten meer. In het AZ Turnhout en Heilig Hartziekenhuis in Mol liggen er nog maar ‘een paar’ Covid-patiënten op de kamers. “Hopelijk levert dit een zorgeloze zomer op voor ons personeel.”

Sinds een paar dagen is Ziekenhuis Geel volledig Covid-vrij. “Er liggen geen patiënten meer op onze Covid-afdeling, en er moeten dus ook geen patiënten in isolatie geplaatst worden”, vertelt woordvoerster Josti Gadeyne.

Of dat gevierd werd? “Nee, dat niet”, zegt Gadeyne. “Het is niet zo dat we nu op onze lauweren rusten. Er circuleren nog altijd Covid-varianten. De strenge hygiënevoorschriften zullen nog gewoon van kracht blijven. Maar we zijn wel heel gelukkig, vooral voor ons personeel. Zij kunnen hopelijk van een zorgeloze zomervakantie genieten.”

Ook in het AZ Herentals liggen er donderdagmiddag geen patiënten meer op de Covid-afdeling. “Dat is de allereerste keer sinds pandemie”, klinkt het verrassend. “Maar dat kan uiteraard vanavond al anders zijn. Het is eerder een uitzondering.”

“Zeer laag aantal patiënten”

Van een Covid-vrij ziekenhuis kunnen ze in het AZ Turnhout voorlopig nog niet spreken. “Bij ons liggen er nog een paar patiënten, ook op de intensieve zorgen, maar het zijn er helemaal niet veel meer”, weet woordvoerster Hetty Voeten.

In het Heilig Hartziekenhuis in Mol liggen er ook nog Covid-patiënten in de ziekenhuisbedden. “Maar het aantal ligt zeer laag, dus dat is zeker positief”, klinkt het daar.

 (brip)

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio