Emilie Van Den Eynden, uitbaatster van Illy, is blij dat de zaak weer fonkelt.

Emilie Van Den Eynden, uitbaatster van Illy, is blij dat de zaak weer fonkelt. © Marc Peeters

Espresso Illy heropent een maand na brand

Herentals -

Een laatste likje verf, nog wat producten in de rekken plaatsen en nog even naar de winkel. In de koffiehuisje Espresso Illy aan de Zandpoort in Herentals wordt nog volop gewerkt om vrijdagochtend weer klanten te kunnen ontvangen. De zaak was een maand gesloten na een brandje in de keuken.

Marc Peeters

Na maanden van enkel takeaway door corona keek Emilie Van Den Eynden, uitbaatster van de Espresso, begin mei uit naar de heropening van de terrassen. Haar zaak is gelegen in de schaduw van de Zandpoort, een historische locatie om gezellig te vertoeven. “De avond voordien waren we er helemaal klaar voor. We hadden de zaak nog maar een half uurtje verlaten toen we een bericht kregen dat de brandweer ons koffiehuis was binnengedrongen. In de buurt van de oven in de keuken was een klein brandje ontstaan. De vlammen waren snel onder controle, maar de vieze rook had veel schade aangericht in de zaak.”

De voorbije weken werd er dan ook volop gepoetst, geschilderd en opnieuw ingericht. In de keuken verschenen nieuwe toestellen. “De horeca mag al sinds woensdag opnieuw mensen binnen ontvangen, maar dat was voor ons nog net te vroeg. Het wordt dus vrijdagochtend. Dat is de marktdag in Herentals en dan is er altijd veel volk op de been.” Onnodig te zeggen dat Emilie en haar moeder Christel staan te trappelen om er weer in te vliegen.

Een maand geleden stond de brandweer voor de deur.

Een maand geleden stond de brandweer voor de deur. © Marc Peeters

“Het is prettig dat we weer volop lekkere dingen kunnen bakken om de klanten te verwennen. Van die klanten hebben we de voorbije weken ook heel wat morele steun gekregen. Er waren zelfs mensen die voorstelden om te helpen poetsen. Dat doet deugd. Hierdoor kom je al bij al nog wat sterker uit dit nare avontuur.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio