COLUMN. Is er voetbal op tv?

Guy Delforge

Het is van dat. Voor wie dacht dat er niet nog meer voetbal op tv kon zijn: dat kan wel. Vanaf vrijdag zal u de tv niet meer kunnen aanzetten of er wordt gevoetbald. Voor wie dat nog niet weet: ik snap voetbal niet en de hele gekte eromheen al helemaal niet. Voor mij is voetbal niets meer dan een mooi getrimd groot grasveld waarop een busje miljonairs achter een bal host.

Om de zoveel tijd – soms heb ik de indruk dat het almaar meer gebeurt – verzamelen de stammen om te spelen voor een beker. Een beker, die kreeg mijn dochter ook toen ze op school de muziekquiz won. De volledigheid gebiedt me om te zeggen dat wij denken dat het voor een beker is, maar dat de spelers weten dat om de miljoenen gaat.

Omdat er nu iets Europees staat te gebeuren, worden de winkels al weken overspoeld met tricolore spullen. U kent de sjaals, vlaggetjes voor op de auto, pruiken en schmink om een Belgisch vlaggetje op je wangen te zetten wel. Deze keer zijn er – wat had u verwacht – ook mondneusmaskers in onze nationale driekleur, al dan niet met een drietand van de Duivels, een ‘tous ensemble’ of ‘we are one’. Het werd me net iets te dol toen ik eergisteren in de supermarkt een verkoopster zag in voetbalplunje van de Rode Duivels.

Vanochtend zag ik in een of andere nieuwsbrief reclame voor EK-nagellak. Het zwart, geel en rood begreep ik, maar ik breek me nu al uren het hoofd over het waarom er ook een flesje grijs bij hoort. En nu hoop ik vooral dat mijn oudste dochter niet meeleest of ik krijg een berichtje met het antwoord én de vraag om voor die schamele 4,99 euro zo een set nagellak te kopen.

Mij zal u de komende weken dus niet in zwart-geel-rood betrappen, met twee pinten in de hand starend naar een mooi getrimd grasveld met twaalf miljonairs. Maar geniet de komende weken vooral van het voetbal; op een gigantisch scherm, een terras met vrienden of gewoon in de zetel voor uw eigen tv. Maakt u zich verder geen zorgen om mij. Ik weet al lang dat er aan mijn tv een knopje zit om het ding uit te zetten.

MEER OVER Met andere woorden

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio