Te veel vrachtverkeer in de Hertoginstraat. 

Te veel vrachtverkeer in de Hertoginstraat. ©  Vlaams Belang

Hertoginstraat slikt te veel vrachtwagens

Turnhout -

Door werkzaamheden op de Steenweg op Merksplas slikken de Oude Beersebaan en de Hertoginstraat veel verkeer. Te veel, zegt Reccino Van Lommel (Vlaams Belang).

Guy Van Nieuwenhuysen

Gemeenteraadslid en partijgenoot Peter Janssens woont in de Hertoginstraat en nam recentelijk foto’s om dat standpunt te staven. De straten krijgen vooral erg veel vrachtwagens te slikken en daar zijn deze straten niet voor uitgerust.

Het verkeer dat uit Merksplas komt, kiest voor deze route, in plaats van over de Turnhoutse ring te rijden. “Er is een tonnagebeperking tot 3,5 ton in deze buurt, maar daar merken we niets van”, klaagt Peter Janssens aan. “Ook in de Koningin Astridlaan, waar toch een school is gevestigd, is de verkeersdruk te groot. Het moet toch mogelijk zijn om wegomleggingen via bredere straten zonder scholen te maken.”

“We hebben alle begrip voor verkeershinder vanwege werkzaamheden”, zegt Reccino Van Lommel. “Wachttijden, vertraagd verkeer, het hoort erbij. Maar voor het zwaar verkeer moeten andere en betere oplossingen te vinden zijn.”

MEER OVER Mobiliteit Kempen