©  BELGA

Dan toch mét Kevin De Bruyne tegen Rusland?

De Rode Duivels begonnen gisteren zonder Kevin De Bruyne aan hun eerste zware training van de week. De Bruyne volgde de opwarming vanuit de dug-out. Dat betekent evenwel niet dat hij zaterdag zeker niet kan meespelen.

De Rode Duivels hadden ­gisteren op training een ‘erehaag’ in petto voor assistent Thierry Henry. Dat is een ­ritueel waarbij elke nieuwkomer tussen twee rijen spelers door moet lopen en zo veel mogelijk ­klappen moet ontwijken. Kevin De Bruyne - met zonnebril om zijn blauw oog te maskeren - volgde de opwarming vanuit de dug-out. Dat ­betekent evenwel niet dat ‘KDB’ zaterdag ­zeker niet kan spelen tegen Rusland.

Vandaag wordt er nog één keer getraind in Tubeke, morgen vliegen de Duivels al naar Sint-Petersburg. Daar wordt tegen de avond getraind in een kleiner stadion om klaar te raken voor de match. Als De ­Bruyne in actie wil komen tegen de Russen, moet hij tegen dan op het trainingsveld staan. Het is al van de Champions League-finale op zaterdag 29 mei geleden dat hij op het veld stond. De ­Bruyne is niet het type dat veel trainingen nodig heeft om klaar te zijn. Feit is wel dat er mogelijk geen risico’s worden genomen omdat het een ­toernooi betreft. Te snel wederoptreden zou hem het EK kunnen kosten.

Het goede nieuws is dat Axel Witsel en Eden ­Hazard alvast mee aan de training ­begonnen. Eden Hazard lijkt dus niet veel hinder meer te ­ondervinden van zijn ­dijblessure en kreeg ook geen reactie na zijn invalbeurt van 9 minuten tegen ­Kroatië. Hij zal zaterdag niet aan de aftrap komen ­tegen Rusland en krijgt de tijd om - vooral mentaal - te herstellen van de twee voorbije seizoenen die bol stonden van het blessureleed. (lvdw, bla)

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws