© rr

Ongezien: Victor C(r)ampenaerts verzuurde volledig in het wiel van Evenepoel

Auw, Victor Campenaerts. Vijfentwintig kilometer in het wiel van Remco Evenepoel om dan van de fiets te stappen met krampen. Het was de overtreffende trap van wat twee jaar geleden gebeurde in Zottegem, ook in de Baloise Belgium Tour. Toen reed de uurrecordhouder zich zo leeg achter Evenepoel dat hij uiteindelijk gewoon omviel. “Wat vandaag gebeurde, deed me inderdaad heel hard denken aan twee geleden”, beaamde Campenaerts.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik zat gewoon volledig à bloc en verzuurde en verkrampte volledig. In het wiel van Evenepoel heb je geen moment het gevoel dit is te snel om te blijven volgen. Maar hij zet gewoon een constante druk die uiteindelijk iedereen nekt.”

Campenaerts, door oud-ploegmaat Thomas De Gendt omgedoopt tot Crampenaerts, was gisteren niet de enige die spectaculair plafonneerde. Davide Ballerini stond in het wiel van Philippe Gilbert ook in één keer helemaal stil. Volgens Gilbert had het te maken met pollen in de lucht die op een bepaald moment “bijna op sneeuw leken en het moeilijk maakten om te ademen”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Chapeau voor vluchters

Campenaerts wilde het niet inroepen als excuus. “Ik had geen last van pollen, neen. Evenepoel rijdt gewoon op een ander niveau. Op een ander niveau dan ik in elk geval. Chapeau dat die mannen er uit de vlucht wel aan zijn blijven hangen, maar die hadden de inspanning niet moeten doen om vanuit het peloton tot bij Evenepoel te geraken. Voor hij aanzette, had ik net veertig seconden kop gedaan in het peloton. Daar moest ik al alle zeilen bijzetten.”

Als inwoner van Gavere kende Campenaerts het parcours van gisteren als zijn broekzak. Hij verkende vooraf uitgebreid, maar ook daarin had hij geen voordeel op Evenepoel. “Die zat de hele dag perfect waar hij moest zitten. Op zo’n klassiek parcours gaat hem dat precies veel beter af. Ik had het zondag al gezegd in de ploeg na de Elfstendenronde: Evenepoel is een klassieke coureur.”

LEES OOK: Robbe Ghys wint eerste rit van Baloise Belgium Tour na hard labeur van Evenepoel

(jpdv)

MEER OVER Victor Campenaerts