Gents recreatiedomein Blaarmeersen ontruimd na grote vechtpartij

Het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen is woensdagmiddag ontruimd na een zware vechtpartij, waarbij twee mensen gewond raakten. Een persoon werd afgevoerd met een zware hoofdwonde. Een andere persoon, iemand van de security, raakte gewond toen hij bekogeld werd met flessen. Twee mensen zijn aangehouden. Het stadsbestuur bekijkt donderdagochtend welke extra maatregelen genomen moeten worden. Want het blijft mooi weer.

Voor het eerst mocht er woensdag opnieuw gezwommen worden en waren er redders aanwezig op de Blaarmeersen. Het was woensdagmiddag dan ook behoorlijk druk. Maar laat in de namiddag brak een vechtpartij uit waarbij iemand met een hersenschudding naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

“Ik was zelf op het domein aanwezig met twee kinderen. Toen ik rond vijf uur vertrok, voelde je dat er een gespannen sfeer heerste. Brusselse jongeren vielen mensen lastig, daagden security uit en negeerden opmerkingen van de redders”, zegt Gents schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD). Een uurtje later brak een vechtpartij uit. Daar raakten twee mensen bij gewond. Een jongeman raakte gewond aan het hoofd en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Een securitymedewerker raakte ook gewond. “Die persoon wou ruimte maken voor een ziekenwagen na de vechtpartij, maar hij kreeg flessen naar zich gegooid. Hij moest naar de EHBO-post maar toen hij die verliet werd hij opnieuw aangevallen”, zegt politiewoordvoerder Bart De Cocker.

Vrouwen geviseerd

Volgens een vrouw die in het domein werkt, waren de aanstokers Franstaligen uit het Brusselse. Dat wordt ook bevestigd door de politie. “Ze kwamen hier in groepjes toe en zijn over of door de omheining geklommen. We wisten direct dat er amok van zou komen. Ze negeerden aanwijzingen van de redders en vielen mensen lastig. Vooral vrouwen voelden zich geviseerd”, zegt de vrouw die anoniem wenst te blijven. Maar het was duidelijk, zegt ze, dat ze een andere groep jongeren viseerden. Dat wordt ook bevestigd door anderen die aanwezig waren in het recreatiedomein. “We zijn met redelijke veel voertuigen ter plaatse gekomen en de Brusselse jongeren zijn gevraagd om de plaats te verlaten”, vertelde een politiewoordvoerder.

Twee mensen werden na de vechtpartij aangehouden. Één iemand werd bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Een tweede persoon werd gerechtelijk aangehouden omdat hij zou hebben deelgenomen aan de vechtpartij.

Spoedoverleg

Na de vechtpartij werd het domein gesloten voor het publiek. Veel gezinnen, die van de zomerzon genoten, moesten hun dagje aan het water dan ook noodgedwongen onderbreken.

De politie was woensdagavond nog ter plekke. De jongeren zijn vertrokken. De politie hield na de vechtpartij ook toezicht in het station Gent-Sint-Pieters. “De politie is aanwezig om uittocht in goede banen te leiden. Het domein is nog steeds afgesloten”, zei de politie woensdagavond. Intussen is de politie niet meer aanwezig aan het station van Gent-Sint-Pieters. De politie bevestigt wel dat er processen verbaal zullen worden opgesteld en de zaak zal worden opgevolgd.

Donderdagochtend is er volgens schepen Bracke spoedoverleg met de burgemeester en alle andere betrokken partijen. “We gaan kijken welke extra maatregelen kunnen genomen worden om dit soort van incidenten te vermijden. Want komend weekend wordt nog altijd mooi weer voorspeld en verwachten we hier veel volk. Gezinnen met kinderen mogen niet de dupe worden van groepjes heethoofden die hier de boel op stelten komen zeggen,” zegt Bracke nog.

Politie aan de ingang na de ontruiming van het domein 

Politie aan de ingang na de ontruiming van het domein 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (lto,tg)

MEER OVER Meest gelezen