Hamburgers smullen van Petit Cuistot. 

Hamburgers smullen van Petit Cuistot. © Lier Belicht

Weinig horeca-interesse voor tweede editie Stadshaven

Lier -

Aan de tweede editie van Stadshaven op de evenementenweide langs de Netelaan in Lier nemen slechts drie horecazaken deel: restaurant Petit Cuistot, Stadsbistro Salto en Bar ’t Kafaat.

Met Stadshaven geeft het stadsbestuur horecazaken die hun terras niet kunnen uitbreiden, de kans om op de evenementenweide alsnog een terras in te richten. “Vorig jaar gingen vijf horecazaken op ons voorstel in. Dit jaar hadden we opnieuw vijf geïnteresseerden, maar uiteindelijk blijven er maar drie over. Eén zaak liet weten af te haken door de langdurige onzekerheid van Stadshaven, een andere gaf aan enkel op zondag te kunnen openen. Dat wilden wij dan weer niet”, zegt schepen van Evenementen Rik Verwaest (N-VA).

De beperkte interesse schrijft schepen Verwaest toe aan de hoge kosten. “De horecazaken moeten één of meer containers, koelinstallaties, tafels en stoelen huren. Dan kom je al gauw aan een investering van enkele duizenden euro’s. Maar zelfs met drie horecazaken ben ik ervan overtuigd dat Stadshaven een interessant evenement blijft, onder meer omwille van de locatie. De deelnemende horecazaken hebben bovendien een eigen stijl.”

Stadshaven vindt plaats van woensdag 7 juli tot dinsdag 31 augustus. (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio