© rtv

Wout van Aert geeft de juridische strijd niet op: “Dit kwam wel hard binnen bij hem”

Wout van Aert moet Nick Nuyens 662.000 euro betalen voor contractbreuk. Het was even slikken voor de renner van Jumbo-Visma, die momenteel op stage vertoeft in Spanje. Maar volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge is dit nog niet het einde van de procedureslag.

Vincent Van Genechten

LEES OOK: Wout van Aert moet Nick Nuyens ruim 660.000 euro verbrekingsvergoeding betalen

De rechtbank in eerste aanleg had Van Aert nochtans over de ganse lijn gelijk geven. Daar heeft het Antwerpse Arbeidshof in beroep nu anders over geoordeeld. De renner had nog een lopende verbintenis en heeft die niet gerespecteerd. Sniper Cycling, de vennootschap achter Nick Nuyens, eiste een schadevergoeding van meer dan 1,2 miljoen euro. Zo ver wilde de rechter niet gaan en veroordeelde Van Aert tot het betalen van de helft van het bedrag. De entourage van de renner overweegt in cassatie te gaan tegen deze beslissing.

“Dit kwam natuurlijk wel hard binnen”, aldus advocaat Van Steenbrugge in een reactie aan VTM. “Dat is ook normaal. Je komt van een uitspraak waarbij je over de ganse lijn gelijk hebt gekregen. Inhoudelijk en juridisch 100 procent in jouw voordeel. En nu krijg je te horen dat de helft van de som die gevraagd werd door de tegenpartij op tafel gelegd moet worden.”

Walter Van Steenbrugge. 

Walter Van Steenbrugge. ©  BELGA

Maar de strijd is nog niet voorbij. “Ik moet zeggen dat in de enkele minuten die ik moet Wout gesproken heb, hij gezegd heeft dat hij strijdvaardig blijft. Hij wil de procedure verder zetten omdat het, één, niet rechtvaardig is en, twee, denken wij dat de kaarten juridisch toch anders hadden geschud moeten worden. We gaan het arrest nu heel grondig bekijken. Van voor naar achter en van links naar rechts. Tegen het einde van de maand juni zullen wij, denk ik, een juridische analyse gemaakt hebben. Als wij effectief denken een verbreking te krijgen bij het Hof van Cassatie, dan zullen niet nalaten dat traject verder te volgen. Wout is strijdvaardig, zijn raadsman is dat ook. Dus ik denk dat deze zaak nog een staart zal krijgen.”

LEES OOK: Gaat Van Aert boete van 662.000 euro voelen? En hoe is het zo ver kunnen komen?

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws