Zolderbrand gaat gepaard met hevige rookontwikkeling: geen gewonden

Antwerpen -

De brandweer rukte woensdagmiddag uit naar de Korte Stuivenbergstraat voor een korte maar hevige zolderbrand. De brand ging gepaard met heel wat rookontwikkeling, maar gelukkig raakte niemand gewond.

De brand brak iets voor 16 uur uit. Bij het begin van de brand was er heel veel rook te zien. Brandweer Zone Antwerpen gaf iedereen de raad ramen en deuren gesloten te houden, maar toch kwamen heel veel mensen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. De mobiele eenheid van de Antwerpse politie hield de mensen op een veilige afstand.

Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. “Onze ploegen kregen de brand gelukkig snel onder controle en zorgden voor voldoende nabluswerken en ventilatie”, aldus woordvoerder Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen. Niemand raakte gewond.

De gelijkvloerse en de eerste verdieping van het gebouw zijn nog bewoonbaar, de tweede en derde verdieping zijn voorlopig onbewoonbaar. De brand zou zijn ontstaan op de tweede verdieping, volgens onze informatie wellicht door een kindje dat met vuur speelde.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio