Windekind kwam als derde laureaat uit de bus voor de Vlaamse Gemeenschap met het project ‘Laat het voor de liefde zijn’.

Windekind kwam als derde laureaat uit de bus voor de Vlaamse Gemeenschap met het project ‘Laat het voor de liefde zijn’. © rr

Koningin Paola lauwert Vrije Lagere School Windekind

Vorselaar -

Een kleine delegatie van de Vrije Lagere School Windekind uit Vorselaar was woensdag te gast in de Koninklijke Serres van Laken. De school is een van de laureaten van de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs. De koningin kwam de bijhorende diploma’s zelf uitreiken. “Dit is een hele eer”, meent directeur Els Van Winkel.

Marc Peeters

De Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs wordt sinds 1996 ieder jaar georganiseerd en bekroont leerkrachten die zich onderscheiden in hun beroep. “Dit jaar werd een speciale editie georganiseerd om leerkrachten te eren die tijdens de huidige pandemie originele projecten hebben opgezet om zo te vermijden dat de sociale ongelijkheid, de schooluitval en de digitale kloof verder zouden toenemen”, meldt de stichting. “Het aantal kandidaturen was aanzienlijk en de kwaliteit van de ingediende projecten was in vele gevallen opmerkelijk.”

Windekind kwam als derde laureaat uit de bus voor de Vlaamse Gemeenschap met het project ‘Laat het voor de liefde zijn’. “In coronatijden is het belangrijk dat je als school voor verbinding zorgt”, zegt directeur Els Van Winkel. “Onze school laat niemand los. We zorgen voor onze kinderen, maar ook voor de lokale en brede gemeenschap. Met hoop en liefde als drijfveren trekken we alle kinderen over de streep.”

Betrokkenheid is volgens de directeur van levensbelang. “De beste voorstellen om met nieuwe veranderende dingen om te gaan, komen vanop de werkvloer. Die werkvloer ook alle kansen bieden, bevordert de motivatie en de creativiteit van het team. Snel kunnen schakelen, creatief durven denken en veranderingen leren omarmen, zijn meer dan ooit de skills die vandaag het verschil maken.”

Ook ouders zijn zeer te spreken over de manier waarop de school de hele situatie heeft aangepakt. “Windekind pakte vorig jaar uit met vier zomerklassen. In elke klas waren ongeveer twintig leerlingen aanwezig. Deze kinderen werden gekozen op basis van hun thuissituatie en de resultaten op het einde van het schooljaar. Op die manier werd ervoor gezorgd dat iedereen zonder achterstand kon beginnen aan het nieuwe schooljaar”, klinkt het.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio