Chemisch drugsafval 

Chemisch drugsafval © Tom Palmaers

Man (62) tekent verzet aan tegen 4 jaar cel voor drugsfeiten

Oud-Turnhout, Ravels -

Een 62-jarige man uit Oud-Turnhout heeft verzet aangetekend tegen een celstraf van 4 jaar die hij begin dit jaar kreeg voor drugsfeiten. Hij zou met een aanhangwagen drugsafval gedumpt hebben. Aangezien hij al 5 jaar cel kreeg voor gelijkaardige feiten hoopt zijn advocaat dat de rechter de tweede veroordeling laat vallen.

In december 2018 merkte de politie een aanhangwagen op onder brug 7 in Ravels. De aanhangwagen droeg een chemische geur met zich mee. Het bleek om afval van een drugslabo te gaan. A.P. (62) kwam op de radar van de politie omdat er tussen de vaten drugsafval ook persoonlijke documenten op zijn naam gevonden werden. Bovendien werden er ook tekeningen en teksten aangetroffen die de aanmaak van xtc en amfetamines beschreven. Een schriftdeskundige oordeelde dat het om het handschrift van P. ging.  

Daarom werd A.P. in januari bij verstek veroordeeld tot 4 jaar celstraf. Zijn advocaat vroeg nu om die veroordeling te laten vallen omdat P. in maart van dit jaar al tot 5 jaar celstraf veroordeeld werd voor gelijkaardige drugsfeiten. Het parket gaat daar niet mee akkoord. “De veroordeling van maart ging over feiten van februari 2018. Deze feiten speelden zich tien maanden later af. Het is onwaarschijnlijk dat de aanhangwagen er al tien maanden stond en niet opgemerkt werd.”

Vonnis op 30 juni. (brip)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio