Luc Verschueren staat voor het eerst in tien maanden weer op zijn kindermolen. 

Luc Verschueren staat voor het eerst in tien maanden weer op zijn kindermolen. © Chris Van Rompaey

Drie kermisattracties brengen extra animatie op Grote Markt

Lier -

Op de Grote Markt van Lier staan van vrijdag 11 juni tot en met zondag 27 juni een kindermolen, een eendjeskraam en een apenspel. “We zorgen voor extra animatie op het plein”, zegt Luc Verschueren van kindermolen Bambino.

Chris Van Rompaey

“In de Schapenkoppenstraat vindt normaal in de eerste helft van juni Lier Kermis plaats en in augustus Schipkenskermis, telkens voor twee weken”, zegt schepen van Evenementen Rik Verwaest (N-VA). “Luc Verschueren vroeg ons of hij, net als vorig jaar, een plaats kon krijgen op de Grote Markt. Naar aanleiding van deze vraag opperden we het idee om deze twee kleine wijkkermissen te verhuizen naar de Grote Markt en de duurtijd ervan te verlengen naar telkens een maand. De andere twee abonnementhouders, Andy Goossens (eendjeskraam) en Robin Delmez (apenspel), zagen een verhuizing eveneens zitten.”

“We zijn blij dat de stad Lier dit toelaat”, reageert Luc Verschueren. “We staan hier veel beter in het zicht van iedereen dan in de Schapenkoppenstraat. Bovendien namen we daar steeds meerdere parkeerplaatsen in en dat is op de Grote Markt niet het geval. We spelen zo eveneens in op de vraag van horeca en middenstand naar extra animatie op dit marktplein. Aan de reacties van vele passanten, toen we hier woensdagochtend de kindermolen opstelden, blijkt dat de mensen naar een kermis snakken.”

De kermisattracties zijn dagelijks open: op weekdagen vanaf 14u, in het weekend vanaf 11u. De minikermis keert terug naar de Grote Markt van 31 juli tot 29 augustus. De verhuizing naar de Grote Markt kan enkel dit jaar, omdat de wekelijkse markt nog steeds plaatsvindt op en rond het Renaat Veremansplein.

 

 © Chris Van RompaeyMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio