©  ISOPIX

Na Elise Mertens kegelt Maria Sakkari nu ook titelverdedigster eruit op Roland Garros: onuitgegeven halve finales bij vrouwen

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De Griekse Maria Sakkari (WTA 18) heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. Ze neemt het daarin op tegen de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA 33).

Sakkari versloeg in de kwartfinales de Poolse titelverdedigster Iga Swiatek (WTA 9), die hinder ondervond aan de dij en in de tweede set verzorging vroeg, in tweemaal 6-4. De partij duurde 1 uur en 31 minuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sakkari schakelde in de derde ronde Elise Mertens (WTA 15) uit. Ze schopte het in Parijs nooit verder dan de derde ronde.

Krejcikova versloeg eerder woensdag in de kwartfinales de Amerikaanse tiener Cori Gauff (WTA 25) in twee sets: 7-6 (8/6) en 6-3. De partij duurde 1 uur en 54 minuten.

Vorig jaar schopte de 25-jarige Tsjechische het tot de vierde ronde in Parijs, haar beste resultaat in de Franse hoofdstad. Ze boekte tot dusver vooral als dubbelspeelster succes en won onder meer de editie van 2018 van Roland Garros.

De samenstelling van de andere halve finale in de Franse hoofdstad is al gekend. De Sloveense Tamara Zidansek (WTA 85) kijkt daarin de Russin Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 32) in de ogen. Voor allen is het de allereerste halve finale op een grandslamtoernooi. Ongezien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Roland Garros