Herbert Flack krijgt rol van mysterieuze kolonel in ‘Familie’

Herbert Flack krijgt een belangrijke rol in VTM-reeks ‘Familie’. Hij zal er de rol vertolken van kolonel Leon De Bodt. Dinsdagavond was hij al héél even te zien, maar komende periode wordt zijn rol belangrijker.

Bron: VTM

De zoektocht van Lars en Raven naar hun vader lijkt stilaan in een stroomversnelling te komen. In de Familie-aflevering van dinsdag 8 juni stuitten de twee in de bibliotheek al even op oude krantenartikels van Leon De Bodt, de man waar ze nu al enige tijd meer over te weten proberen te komen. Leon blijkt een oud-kolonel te zijn. Sommigen herkenden in de archieffoto’s acteur Herbert Flack.

 

“Het voelt bijzonder goed om opnieuw voor de camera te kunnen staan en bovendien in de huid te mogen kruipen van een personage waar zoveel mysterie rond hangt”, zegt Flack. “Het is duidelijk dat Lars en Raven op een belangrijk keerpunt staan in de zoektocht naar hun vader of grootvader. Die zoektocht leidt hen nu naar Leon De Bodt, een ex-kolonel die duidelijk een hele geschiedenis met zich meedraagt. Maar wie is Leon juist? En welke rol speelt hij in de zoektocht naar Lars’ vader? Dat mijn personage meteen zo’n cruciale rol mag spelen in een grote verhaallijn is enorm fijn. En ik kan alvast verklappen dat er nog heel wat spanning zit aan te komen.”

Voor Flack is het de eerste grote tv-rol sinds erg lang. Eerder dook hij wel al op in telenovelle ‘Lisa’. Die reeks was z’n eerste tv-opdracht sinds zijn vrouw Fabienne vorige zomer plots overleed op vakantie.