©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Trackingsysteem leidt politie naar 300 gestolen Nederlandse fietsen in Merksplas

In Merksplas heeft de politie onlangs in een loods 300 fietsen aangetroffen na een tip van het slachtoffer van een diefstal. Dat zegt de lokale politie van de zone Noorderkempen. Het onderzoek naar de feiten leverde intussen al de arrestatie van drie Nederlandse verdachten op. De fietsen zijn allemaal van Nederlandse slachtoffers.

Begin mei kreeg de politie van een Nederlandse man te horen dat zijn fiets werd gestolen, maar zich volgens een trackingsysteem op het rijtuig in een loods in Merksplas bevond. De politie ging ter plaatse en vond inderdaad de fiets van het slachtoffer, maar ook nog eens zo wat 300 andere fietsen, waarvan heel wat elektrische modellen.

De politie startte meteen een onderzoek en kon drie verdachten identificeren: twee Nederlandse mannen van 34 en 33 jaar en één vrouw van 33 jaar. Een van de verdachten heeft een fietsenwinkel in Nederland, maar al zeker 33 van de daar gevonden fietsen bleken gestolen te zijn in de buurt van Utrecht. De politie kon die fietsen intussen al teruggeven aan de slachtoffers, allen Nederlanders. Het onderzoek loopt nog verder.

De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor feiten van heling en bendevorming en vervolgens ook aangehouden. Intussen heeft de raadkamer beslist om de vrouwelijke verdachte te laten gaan na het betalen van een borgsom. De twee mannen blijven in de cel. blg

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio